20
Maig
2022

Persones en atur contribueixen en la posada a punt de les piscines municipals per a la temporada d’estiu

L’acció es fa en el marc dels plans d’ocupació, que enguany permetran contractar 232 persones

Persones en atur contribueixen en la posada a punt de les piscines municipals per a la temporada d’estiu

Participants en programes d’ocupació coordinats des del Vapor Llonch desenvolupen aquestes setmanes tasques de manteniment i millora de piscines municipals de Sabadell, contribuint d’aquesta manera a la posada a punt dels equipaments per a la temporada d’estiu. Els treballs, iniciats al març, finalitzaran aquest mes de maig. L’acció s’emmarca en els plans d’ocupació que ofereixen formació i treball a persones en atur. Enguany, aquests programes permetran contractar 232 persones en diferents especialitats, oferint-los una oportunitat laboral al mateix temps que porten a terme obres i serveis d’interès públic.

Fins ara, els participants que estan actuant a les piscines han intervingut al Complex Esportiu Municipal Olímpia i al Poliesportiu Municipal Can Marcet, tot fent substitució de paviments i condicionament de la piscina. En aquests moments, les actuacions es centren a la piscina del Complex Esportiu Sabadell Sud, on  s’està reparant part del parterre. També està previst intervenir a la Bassa de Sant Oleguer. Habitualment, les tasques les realitzen brigades de fins a 4 treballadors.

Tal i com assenyala l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“avui veiem una nova mostra dels beneficis que comporten aquests programes, que es tradueixen en noves oportunitats per a persones en atur i alhora també en millores o serveis per al conjunt de la ciutat”.

En funció del programa d’ocupació, els contractes poder tenir una durada de fins a 1 any. Com indica Farrés

“enguany hi ha un increment significatiu dels contractes de 12 mesos. En concret, són 75 contractes d’un any al 2022, això és 54 contractes més que l’any passat”.

 

Nous programes al Molí de Sant Oleguer

Enguany, com a novetat dins els programes, el Molí de Sant Oleguer acull participants del projecte Treball als Barris vinculats a l’acció de formació Sabadell Verd i que permet formar 10 persones en horticultura i jardineria.

Així mateix, 10 persones més prenen part en l’acció de formació integrada de dinamització esportiva i s’estan preparant com a monitors de lleure esportiu. Uns coneixements que posaran en pràctica els propers mesos dinamitzant diferents activitats.

Diferents perfils i especialitats

Els programes d’ocupació que s’executaran durant el 2022 s’adrecen a diferents perfils, entre els quals persones de més de 52 anys sense cap prestació per desocupació o subsidi o persones beneficiàries de la renda garantida ciutadana. Altres projectes són per a joves i signifiquen, en alguns casos, la seva primera oportunitat laboral. Així mateix, altres accions s’adrecen específicament a persones veïnes dels barris de la zona sud (Creu de Barberà, Espronceda, Les Termes, Campoamor) i de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, Can Roqueta i Poblenou).

Pel que fa a les especialitats, són molt diverses, entre les quals construcció, pintura, fusteria, instal·lacions, neteja d’equipaments, neteja viària, jardineria, horticultura, dinamització esportiva, atenció a la infància, mainaderes, atenció a la llar i allotjaments de la gent gran, acompanyament de la gent gran, auxiliars de manteniments, atenció al ciutadà, auxiliar de biblioteques, videoproducció i cultura audiovisual i suport tècnic i administratiu.

Gràcies al treball d’aquestes persones es desenvoluparan actuacions de millora de la via pública, a habitatges socials, a equipaments municipals i mobiliari. A més, es faran treballs de neteja viària a la zona del Parc Central del Vallès, Parc de Can Gambús i també tasques de jardineria al parc de Catalunya i a la zona de trenet o Sant Pau de Riu-sec, entre altres.