09
Setembre
2020

Persones en atur fan feines de manteniment i millora d’espais de la ciutat amb diferents programes d’ocupació

Persones en atur fan feines de manteniment i millora d’espais de la ciutat amb diferents programes d’ocupació

Un total de 298 persones en situació d’atur participen aquest 2020 en els programes de formació i treball que l’Ajuntament de Sabadell desenvolupa amb les subvencions atorgades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona, per un import superior als 4,7 milions d’euros.  Es tracta de projectes emmarcats en el programes Treball als Barris, Treball i Formació, Enfeina’t, Joves en Pràctiques Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya i Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina a la vegada que es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat. En funció del programa els contractes poden tenir una durada de fins a 12 mesos i cadascun marca les característiques del perfil d’entrada. Segons les darreres dades disponibles, la mitjana d’inserció en el mercat laboral ordinari de les persones participants en programes d’ocupació a posteriori del seu pas per aquest projecte és superior al 40%.

En aquest marc, part d’aquestes persones estan fent treballs de manteniment i millora de diferents espais. Entre les actuacions ara mateix en marxa, una de les més destacades és la pintura interior i exterior de l’escola Torreguitart amb una superfície de 2.885 m2 i un pressupost superior als 67.000 euros. L’acció que s’estan duent a terme té com a objectiu que alumnat, professorat, personal d’administració i serveis i el conjunt de la comunitat educativa puguin desenvolupar la funció educadora en les millors condicions possibles

Els treballs a l’Escola Torreguitart compten en aquests moments amb la col·laboració de 13 persones, entre oficials i peonatge. Les tasques es van iniciar durant al juliol per les aules de primària en planta segona i actualment es treballa a la primera planta acabant les classes.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat avui aquest centre escolar, acompanyada de la tinenta d’alcaldessa  de Desenvolupament Econòmic, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles.

L’alcaldessa ha remarcat el gran valor dels programes d’ocupació, “que inclouen formació i amplien les oportunitats dels participants, al mateix temps que realitzen tasques i serveis d’interès públic”. Així mateix, Farrés ha assenyalat que

“volem ampliar el nombre de persones que puguin participar en programes de formació i treball per afavorir la recuperació de Sabadell, atesa la situació provocada per la COVID-19. I en aquest sentit, el Pla de xoc municipal ja preveu mesures adreçades al conjunt de treballadors i treballadores o persones que busquen feina”.

Entre aquestes mesures figura l’adaptació dels programes de formació i treball que, en els propers mesos, possibilitaran la contractació temporal d’un total de 125 persones, a més de les inicialment previstes, per a obres públiques i serveis, tasques d’atenció al ciutadà i joves en pràctiques.