25
Gener
2016

Sabadell acollirà el I Congrés d’Acústica de Catalunya, el nou esdeveniment de referència sobre soroll i acústica

Amb el nom d’acusti.cat, tindrà lloc a la Fira Sabadell el proper mes d’abril

Sabadell acollirà el I Congrés d’Acústica de Catalunya, el nou esdeveniment de referència sobre soroll i acústica

 

Els dies 28 i 29 d’abril de 2016 la Fira Sabadell acollirà acusti.cat, el I Congrés d’Acústica de Catalunya, commemorant el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll. L’organització anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Associació Catalana de Consultors Acústics.

 

El Congrés comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn als reptes i dilemes que es presenten al voltant de la problemàtica del soroll i oferirà taules rodones, solucions i tallers demostratius a problemes concrets (tecnològics, intangibles i socials).

Els organitzadors fan una crida als professionals del sector públic i privat, així com a altre públic interessat a participar a acusti.cat, perquè participin en la proposta de Reptes i Dilemes –via el web www.congresacusti.cat– i assisteixin a les dues jornades d’activitats.

L’acusti.cat commemorarà el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll, que és una activitat que es desenvolupa a escala mundial, des de fa més de 20 anys, l'últim dimecres del mes d'abril.

Contaminació acústica

Dur a terme qualsevol activitat humana comporta gairebé sempre un nivell de so més o menys elevat. Segons el tipus, la durada, el lloc i el moment on es produeixen, els sons poden ser molestos, incòmodes i arribar a alterar el benestar fisiològic o psicològic dels éssers vius; per això s’anomena soroll i es considera contaminació. La contaminació acústica pot definir-se com l'increment significatiu dels nivells acústics del medi i és un dels factors importants de deteriorament de la qualitat ambiental del territori i de la qualitat de vida de les persones.

D’acord amb l’Agència Europea de Medi Ambient, 125 milions de persones a la Unió Europea estan afectades per nivells de soroll superiors a la normativa, principalment a causa del trànsit rodat. La contaminació acústica causa 43.000 admissions hospitalàries, així com molèsties per conciliar el son a 8 milions de persones a escala europea.

Trobareu més informació al web del 1r Congrés Català d’Acústica de Catalunya:www.congresacusti.cat