07
Novembre
2019

Sabadell acull una de les activitats de l’Smart City Week de Barcelona

La Fira Sabadell serà l’escenari del cinefòrum "Dades personals massives: qui, com i per a què les utilitzen”, el 12 de novembre

Sabadell acull una de les activitats de l’Smart City Week de Barcelona

La iniciativa Smart City Week celebra una de les seves activitats a Sabadell. Amb el títol, “Dades personals massives: qui, com i per a què les utilitzen?”, les associacions Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i MyData Barcelona organitzen un cinefòrum, el 12 de novembre, de 18 a 21 h, a l’auditori de la Fira Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

L’activitat forma part del conjunt de propostes d’Smart City Week, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada i dirigida per la fundació BIT Habitat, que té per objectiu reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats i que tindrà lloc entre l’'11 i el 17 de novembre principalment a Ca l’Alier, centre d’innovació urbana de la ciutat de Barcelona.

L’objectiu del cinefòrum és reflexionar sobre les repercussions de la recopilació massiva i ús malintencionat de les dades personals. Hi comptarà amb la intervenció de la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, i el coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela.

El públic assistent podrà veure el documental “El gran hackeo”. Després de la projecció, es farà un col·loqui on intervindrà per vídeo-conferència, Paul Olivier Dehaye, un dels assessors del documental i fundador de PersonalData.IO, institució sense ànim de lucre centrada en fer que els drets de protecció de dades siguin col·lectivament útils.

També es comptarà amb la intervenció de Karma Peiró, periodista de dades especialitzada en transparència, dades obertes, transformació i comunicació digital, i Josep Maria Ganyet, professor de Comunicació Audiovisual a la UPF i expert en transformació digital a l'empresa i societat. Ignasi Alcalde, hub manager de MyData Barcelona, moderarà el debat.