17
Novembre
2016

Sabadell aposta per crear un relat únic de ciutat durant les festes de Nadal, partint de la cultura i la identitat tradicional

La ciutat s'il·luminarà amb un centenar d'activitats el Nadal

Sabadell aposta per crear un relat únic de ciutat durant les festes de Nadal, partint de la cultura i la identitat tradicional

Amb l’objectiu de convertir Sabadell en un referent cultural comercial i festiu, s’ha presentat aquest matí el programa de Nadal, que recull totes les activitats previstes durant les festes a la ciutat, tant culturals, com cíviques, esportives i comercials. Enguany es vol posar l’accent a crear un únic relat que reculli els ingredients de la cultura sabadellenca i tingui sortida en totes les activitats de Nadal de la ciutat. Aquest nou relat ha de permetre, a més, compartir l’espai públic com una experiència de valor afegit.

Es tracta d’enriquir els continguts del cicle nadalenc, tot aportant-hi noves propostes a partir de l’esquema tradicional d’aquestes festes, incorporant elements identificació col·lectiva i de singularitat de la ciutat.

En la roda de premsa de presentació del programa de Nadal, l’alcalde, Juli Fernàndez, ha afirmat que

aquest any el programa de Nadal creix, gràcies als vincles que l’Ajuntament ha teixit amb diferents associacions, organitzacions i empreses, que s’han implicat per omplir de valors el cicle nadalenc i a demostrar la capacitat que la ciutat té

Per la seva banda, segons Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació,

ens proposem d’il·luminar diferents punts de la ciutat, perquè volem que tothom se senti representat i pugui viure plenament les activitats del Nadal

Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha explicat que

moltes de les activitats que presentem parteixen del conte Nit de reis a Sabadell, a partir del qual sorgeix també el fanalet

Amb el lema Sabadell il·lumina, s’ha concentrat en una única campanya el temps de la cultura i de la tradició, el temps de les compres i de la dinamització comercial, el temps per al consum responsable, el temps per atraure turisme i promocionar la ciutat i el temps per a la solidaritat i els valors.

Activitats de Nadal

El tret de sortida de la campanya de Nadal serà el proper 26 de novembre amb l’encesa de llums de Nadal arreu de la ciutat. L’enllumenat serà a càrrec, un any més, de les diferents associacions de comerciants de la cuitat amb el suport de l’Ajuntament. Per contribuir a l’estalvi energètic, també enguany totes les associacions han optat per la tecnologia LED, que permet elevades prestacions quant a intensitat lumínica, amb un baix consum.

Com a novetat, aquest any es col·locaran 5 arbres de Nadal a l’espai públic finançats via conveni de patrocini per empreses Via Sabadell, SARquavitae, Bon Preu-Esclat, l’Associació de Comerciants de Ca n’Oriac i TUS. Els arbres, que tindran una grandària de 8 metres, estaran ubicats a punts estratègics de la ciutat com la plaça de Catalunya, l’entrada a la ciutat per Sant Pau de Riu-sec, la plaça de la Creu de Barberà, el passeig de la Plaça Major i la plaça del Pi. A més, a l’interior de l’estació Sabadell Centre hi haurà un altre arbre de grans dimensions finançat per Ferrocarrils de la Generalitat.

A banda d’això, i també amb l’objectiu de compartir l’espai públic,s’ha previst il·luminar equipaments com la Torre de l’Aigua i el centre cívic de Torre-romeu. En consonància amb el relat cultural, la decoració de l’Ajuntament donarà un impuls al centre de la ciutat i el convertirà en una experiència cultural pròpiament dita. Per aquest mateix motiu es decoraran els arbres del Racó del Campanar.

Així mateix, la Fira de Santa Llúcia s’instal·larà a la plaça de Sant Roc, entre el 24 de novembre i el 24 de desembre, i els dies 26 i 27 de novembre tindrà lloc una fira de productes nadalencs al mateix espai, on es podrà gaudir de food trucks i productes dolços de Nadal.

D’altra banda, i entre les activitats tradicionals, aquest any el Nadal i el tèxtil es donaran la mà i serà el fil conductor de totes les activitats, tallers i espectacles. Al passeig de la Plaça Major, l’escenografia serà presidida per xemeneies i telers, així com els personatges seran treballadors tèxtils vestits de l’època, telers que es convertiran en arbres de Nadal, etc. Des del dia 19 i fins al 21 de desembre es comptarà amb espectacles itinerants. El dia 22 es posarà en escena tot el desplegament d’activitats i elements. Els dies 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 hi haurà animació infantil, tallers, contes i espectacles itinerants. Cal destacar el 28, amb la celebració de la “La Llufi” i el 31, amb el Cap d’Any Infantil. Els dies 2, 3 i 4, en horari de matí, hi haurà programació i escenografia completa.

En la mateixa línia argumental s’ha repartit a les escoles el conte Nit de reis a Sabadell, de David Vila. L’objectiu del conte és contextualitzar l’arribada dels Reis Mags a la ciutat, recuperant el Sabadell tèxtil i creant un relat que modernitza les tradicions més universals i les relaciona i posa en valor amb les arrels més sabadellenques. Amb el conte també es reparteix un fanalet, dissenyat per alumnes de l’ESDi, amb la intenció de lligar passat i futur.La mateixa Cavalcada de Reis es renova amb els conceptes i les idees que sorgeixen del conte i els dies 3 i 4 de gener, a la FiraSabadell, es faran visites seguint un itinerari per conèixer de primera mà alguns dels elements més rellevants de la Cavalcada: carters, carboners, regals, patges...

De la mateix manera, enguany es tornarà a posar l’accent a sensibilitzar la ciutadania per gaudir d’unes festes més justes, solidàries i igualitàries. Les recomanacions posen èmfasi a comprovar la qualitat dels productes, especialment de les joguines, a fer un consum sostenible i de proximitat i també van dirigides a evitar l’endeutament de les famílies.

En paral·lel a aquestes accions i activitats, la ciutat acollirà un ampli ventall de propostes a tots els barris, on hi haurà cabuda per a la música, el teatre, el cinema, els pessebres, les curses o els quintos solidaris, entre altres activitats, gràcies a l’empenta de les entitats de la ciutat que han organitzat també activitats per aquestes dates. Entre aquestes propostes, destaquen les activitats infantils, amb les visites dels ambaixadors reials a diferents eixos comercials de la ciutat i les activitats a museus i biblioteques.

A més, al centre de la ciutat s’ha previst una programació cultural i de dinamització comercial que omplirà d’activitats tots els caps de setmana, a partir del 25 de novembre, i tots els dies feiners durant les vacances escolars.

Properament hi haurà més informació al nou portal de Nadal

Programa familiar

Presentació del programa d’activitats de Nadal 2016-2017

Activitats de Nadal de Cultura

Etiqueta: #SabadellNadal