18
Març
2022

Sabadell s’adhereix a l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire de Catalunya

Sabadell s’adhereix a l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire de Catalunya

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha signat avui l’adhesió a l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire de Catalunya, subscrit per alcaldes i alcaldesses dels municipis més grans del territori, les diputacions, entitats municipalistes, gestors d’infraestructures i els principals agents socials i econòmics. Aquest acord, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, servirà per fomentar la reducció de la contaminació atmosfèrica dels nuclis urbans més grans de Catalunya, tot potenciant entre altres qüestions, l’aplicació d’estratègies coordinades per assolir reptes relacionats amb la qualitat de l’aire.

 

L’acte de presentació i signatura ha tingut lloc aquest matí al Palau de Pedralbes de Barcelona i ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i representants de cadascun dels àmbits que s’han adherit a l’acord.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“aquest és un compromís de treball coordinat per contribuir a fer front a l’emergència climàtica i Sabadell hi havia de ser, no només perquè som una de les principals ciutats de Catalunya sinó pel nostre ferm compromís amb les polítiques ambientals. Com a ciutat hi estem treballant però també creiem que si volem que el conjunt d’accions siguin veritablement efectives, cal reforçar la coordinació i concertació entre els municipis, entre els diferents nivells de l’administració i amb la resta d’agents. I per això valorem molt positivament l’Acord que hem signat avui, i que havíem reivindicat des de l’àmbit municipal”.

En aquest sentit, Farrés ha destacat tota la tasca que s’està fent en relació a les Zones de Baixes Emissions.

“L’aire no té fronteres i aquí es veu molt clar que hem d’establir estratègies conjuntes perquè les ZBE siguin operatives, la ciutadania les pugui aplicar i assoleixen els resultats que esperem”.

Més informació aquí