24
Novembre
2014

Sabadell se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial de la Sida

L’acte central tindrà lloc el proper diumenge al Teatre del Sol i comptarà amb l’actuació de Pep Plaza i Miquel Tejada

Un any més, Sabadell se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida, que se celebra arreu l’1 de desembre. Sota el lema d’aquesta edició, “Seguim fent camí en la lluita contra la sida”, la ciutat acollirà diverses propostes que pretenen reforçar la idea que cal continuar treballant plegats en l’abordatge d’aquesta malaltia, amb l’objectiu de posar-li fi.

Avui han presentat el programa commemoratiu la regidora de Salut de l’Ajuntament, Cristina Moreno, i el director d’Actuavallès, Alberto Capitan. En paraules de la regidora, cal continuar treballant en diferents línies, entre les quals la prevenció i sensibilització sobre

la necessitat de tenir comportaments sexuals segurs i també en àmbits com la detecció precoç. També per l’avenç en la recerca i la investigació.

Així mateix, ha volgut

posar en valor el treball de les entitats com Actuavallès, per la capacitat que tenen de portar a terme els programes de prevenció i d’inserció, malgrat les dificultats.

Per la seva banda, Alberto Capitán, ha volgut agrair a l’Ajuntament el seu suport i en referència al lema d’enguany, ha comentat que

s’ha avançat molt. Estem a molta distància de l’inici, però queda molt de camí per recórrer.

Entre els àmbits en els quals cal continuar incidint, ha destacat

la detecció precoç, sobre tot en certs col·lectius com per exemple les dones majors de 45 anys i en la lluita contra l’estigmatització i la discriminació de les persones afectades.

Acte central

L’acte central, organitzat per Actuavallès amb suport de l’Ajuntament, tindrà lloc el proper diumenge, 30 de novembre, a 2/4 de 10 del vespre al Teatre del Sol i comptarà amb l’actuació de Pep Plaza i Miquel Tejada. La lectura del manifest anirà a càrrec de l’actor Pep Ferrer. Tot plegat presentat per la periodista Elisabet Carnicé.

El preu de les entrades es de 10€. El telèfon d’informació i de reserva de localitats és el 93 727 19 00.  També, si resten localitats disponibles, es podran adquirir el mateix dia al Teatre del Sol. Així mateix, es poden fer aportacions de Fila 0, a favor d’Actuavallès a través del compte:

Fila 0                 BBVA                        0182-8682-29-0200087799

Abans d’aquest acte central, també amb motiu del Dia Mundial, Actuavallès organitzarà una acció el 27 de novembre al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra.

1 de desembre

L’1 de desembre, Actuavallès, conjuntament amb el Centre Sara, muntaran un estand informatiu a la Plaça del Mercat i a les 12h. es farà la lectura del manifest i es construirà un llaç vermell en forma de cadena humana.

Aquesta és una acció conjunta amb les entitats catalanes que, com Actuavallès, formen part del Comitè 1r. de desembre.

Manifest Dia Mundial