25
Gener
2019

Una activitat del Museu d’Art proposa aquest diumenge publicar fotos d’elements de l’espai urbà per “vendre’ls” a la xarxa

En el marc de l’exposició Atles Sabadell, pretén ironitzar sobre l’ús de l’espai públic

Una activitat del Museu d’Art proposa aquest diumenge publicar fotos d’elements de l’espai urbà per “vendre’ls” a la xarxa

En el marc de l’exposició temporal Atles Sabadell, el proper diumenge 27 de gener, a partir de les 11 del matí, el Museu d’Art organitza un itinerari obert a tothom amb una proposta singular: sortir al carrer i publicar fotos a les xarxes socials d’elements urbans per “vendre’ls” sota l’etiqueta #venemsabadell.

L’itinerari l’han promogut els artistes Roger Serra i Llorenç Ugas, al voltant del seu projecte Ático muy bien ventilado, formant part de la mostra Atles Sabadell, que des del 6 de setembre passat fins al 24 de febrer es pot visitar al Museu d’Art.

Els artistes proposen a les persones que vulguin participar sortir a fer fotos i vendre coses que ja no facin falta o que es puguin canviar per alguna cosa més interessant, tot fent una volta pel centre de la ciutat. La idea és fer servir qualsevol xarxa que permeti pujar imatges a la xarxa. L’únic requisit és utilitzar l’etiqueta #venemsabadell.

El projecte Ático muy bien ventilado és una proposta artística que pretén ser una crítica a les polítiques urbanes dels darrers temps i, alhora, una manera de qüestionar la naturalesa de l’espai públic i els usos que es fan. Si la cartografia ha servit tradicionalment per recollir o inventariar els recursos d’un territori (recursos naturals, patrimonials, de transport, turístics, etc.) Ático muy bien ventilado capgira el sentit i fa un recull de fets insòlits i fantàstics, de recursos  de la ciutat sorprenents o extraordinaris (o almenys presentats d’aquesta forma).

Al mateix temps, presenta la cartografia des d’un punt de vista actual i innovador. El mapa deixa de ser únicament un element imprès i es trasllada al telèfon mòbil. Així, i en la línia irònica del projecte, la cartografia absurda els componen elements urbans a una coneguda app de compra i venda: la Torre de l’Aigua és un àtic ben ventilat o la pista coberta d’atletisme un hivernacle. Amb l’acció de diumenge, els artistes conviden al públic a participar en la creació d’aquesta cartografia insòlita.