PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Setembre
2018

Una exposició de Festa Major repassa l’obra de Treze, artista de grafit sabadellenc de renom internacional

La mostra “El valor de l’efímer” es podrà visitar fins al 28 de setembre, al Casal Pere Quart

Una exposició de Festa Major repassa l’obra de Treze, artista de grafit sabadellenc de renom internacional

El dissabte 8 de setembre, a les 12 del migdia, al Casal Pere Quart, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “El valor de l’efímer. Treze”, dedicada a aquest artista urbà sabadellenc de projecció internacional mort enguany. Es podrà visitar fins al 28 de setembre, de dilluns a divendres de 8 a 22 h i els dissabtes i festius, d’11 a 14 i de 18 a 21 h.

La mostra vol ser una síntesi dels millors murals de Treze. Així, persones que van treballar amb ell testimonien la seva vida i la trajectòria professional, per mitjà dels murs que va pintar. Es fa èmfasi també al treball que va dur a terme durant els darrers quatre anys de vida, en què va estar lluitant contra una malaltia. L’exposició és una invitació a tothom qui vulgui gaudir del seu treball en viu, experimentant els diversos formats i les condicions en què els murs estan exposats.

Treze, un grafiter de renom

Treze (o Tretze) va ser un artista, il·lustrador i autor de tatuatges que va néixer a Sabadell el 2 de maig de 1986. Després d’anys de dedicació al dibuix i a l’aprenentatge autodidàctic, va començar a pintar grafits el 2003. Va participar en nombrosos esdeveniments, aquí i fora, al llarg de la seva carrera i el van convidar a projectes de gran magnitud, per la qual cosa és admirat per la seva metodologia, per la rapidesa i per la fluïdesa a l’hora de pintar personatges a les parets. El seu estil, segons deia ell mateix, es troba entre el realisme i el còmic europeu, amb èmfasi en la línia i el color.

A Sabadell, es pot veure obra seva en una vintena de murs, entre els quals al pati interior de Ca l’Estruch, a la Biblioteca Vapor Badia, a l’avinguda de la Creu de Barberà, a l’avinguda de Rafael Casanova, a la ronda de Santa Maria o al pàrquing de la Creueta.