27
abril
2017

Una trentena d’alumnes d’ESO han participat en la cinquena edició del taller de resolució de conflictes

Lliurament de diplomes d’aprofitament a la trentena d’alumnes d’ESO

Una trentena d’alumnes d’ESO han participat en la cinquena edició del taller de resolució de conflictes

La cinquena edició del taller “Eines de mediació” va celebrar ahir l’acte de cloenda, amb el lliurament de diplomes d’aprofitament a la trentena d’alumnes d’ESO que hi han participat i que exerceixen de mediadors en els seus respectius instituts. L’acte va tenir lloc al Casal Pere Quart, presidit per la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz.

El curs forma part del Programa de Suport a la Mediació Escolar del servei municipal de Mediació Comunitària i té per objecte impulsar i divulgar la mediació i els valors de la cultura de la pau entre els joves, així com potenciar la seva capacitat per resoldre els propis conflictes de manera pacífica. Aquest servei municipal treballa des del 2011 en l’àmbit de la mediació escolar, per mitjà de tallers de sensibilització a les escoles i instituts.

El taller s’ha dut a terme al llarg de 7 setmanes entre els mesos de març i abril, on els alumnes han aprofundit en les tècniques i les estratègies de la mediació. A través de jocs i dinàmiques, han reflexionat al voltant de la resolució pacífica dels conflictes, han practicat el rol i les funcions de la persona mediadora i s’han entrenat en tècniques de la Comunicació No Violenta.

Enguany han participat joves dels instituts Agustí Serra, Arraona, Escola Industrial, Pau Vila, Ferran Casablancas, Vallès i l’institut Sabadell.

Trobada d’alumnat mediador

Els participants presentaran la seva experiència a la IX Trobada d’alumnat mediador dels instituts de Sabadell, que es durà a terme el proper dia 10 de maig, i en la qual es trobaran al voltant d’un centenar d’alumnes dels instituts de la ciutat.

Aquesta jornada està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.