17
Desembre
2019

“Vals robat”, un recital que combina poesia, música i il·lustració entorn de la Colla de Sabadell, a Ca l’Estruch

Serà el dimecres 18 de desembre, a les 21 h, i també hi haurà una sessió especial per a alumnes de secundària, en el marc del Ciutat i Escola, a les 12.30 h

“Vals robat”, un recital que combina poesia, música i il·lustració entorn de la Colla de Sabadell, a Ca l’Estruch

El dimecres 18 de desembre, a les 9 del vespre, a Ca l’Estruch, s’estrenarà l’espectacle Vals robat, un recital que combina poesia, música i il·lustració per acostar-se al món de la Colla de Sabadell l’any del centenari d’aquest grup que va enlluernar la cultura catalana als anys 1920 des de la nostra ciutat.

Organitzat per l’Ajuntament de Sabadell i la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell, l’espectacle el dirigeixen Oriol Casas i Ricard Efa i és gratuït. Es poden reservar dues entrades per persona a la taquilla del Teatre Principal o, en línia, aquí.

Vals robat és una combinació de propostes artístiques. D’una banda, presenta dos rapsodes (Janot Vila i Cèlia Nolla) recitant textos relacionats amb la Colla i el seu temps. D’altra banda, un grup de música (Labatzuca) interpreta els seus temes, combinats amb moments de música electrònica (Oriol Casas). Finalment, dos il·lustradors (Ricard Efa i Pam López) amenitzen l’espectacle dibuixant tot allò que els suggereix el que van sentint.

La combinació d’estils artístics és també un dels trets característics de la Colla de Sabadell. Aquest grup estava format per escriptors i artistes diversos i va impulsar la creació de diverses plataformes culturals, entre les quals l’Associació de Música, les Edicions La Mirada, els Amics del Teatre i els Amics de la Poesia. Vals robat vol ser també una mirada a aquesta suma de disciplines artístiques.

El nom de l’espectacle combina, d’una banda, el títol de la novel·la més coneguda de Francesc Trabal, Vals, publicada el 1935 per Edicions Proa (col·lecció “La Mirada”), que va rebre el Premi Crexells el 1936. I, d’altra banda, el d’una obra de teatre de Joan Oliver (Pere Quart): Ball robat, una comèdia en tres actes i un epíleg escrita el 1954 i estrenada el 1958.

Sessió per a alumnes de secundària, al matí

El mateix dimecres, a les 12.30 h, també al teatre de Ca l’Estruch, es farà una sessió per a escolars de Vals robat. Està inclosa dins el programa Ciutat i Escola i s’adreça a alumnes de secundària. Els centres educatius interessats a assistir-hi es poden apuntar aquí.