CA EN ES
Dimarts 24 de desembre de 2019 a les 09:30h
Ubicació: Edifici Consistorial

Assistents: Consistori

Dimarts 24 de desembre, a les 9.30 h

Saló de Plens de l’Ajuntament de Sabadell (pl. de Sant Roc, 1)


Dimarts 24 de desembre de 2019 a les 09:30h
Ubicació: Edifici Consistorial- Saló de Plens

Sabadell Lliure de Sexisme 2019

Un any més, i coincidint amb els dies de Festa Major, s'ha instal·lat el Punt Lila a l'Eix Macià- Barraques per oferir un espai d’informació i orientació, així com d’atenció i/o contenció davant determinades situacions. També s'han realitzat diverses activitats i material de difusió per seguir fomentant les relacions lliures, respectuoses i igualitàries especialment en espais d'oci i festius com són la Festa Major.

cartellenganxinatargeta

També s'ha actualitzat el Protocol de sensibilització, prevenció i actuació davant les violències sexuals.

Sabadell Lliure de Sexisme, 31 de maig

CARTELL 31maigMés enllà dels actes de la Festa Major, el 31 de maig, a la plaça del Treball, es van organitzar una sèrie d'accions dins la campanya Sabadell Lliure de Sexisme. L'objectiu, un cop més, sensibilitzar la ciutadania sobre les violències masclistes, tot apel·lant a la coresponsabilitat de tothom en la detecció i lluita contra qualsevol tipus de discriminació sexista o comportament violent per raó de gènere. En aquest sentit, es vol posar l’accent en el drets de les dones de transitar per qualsevol lloc i gaudir de tots els espais, inclosos els d’oci, en plena llibertat i amb seguretat. 

La jornada del 31 de maig va incloure accions adreçades a públic jove i adult com també activitats familiars (concert de Xiula i espai amb jocs infantils a la tarda).  Entre les propostes per a joves i adults, al vespre es va fer una marxa exploratòria pel barri de Gràcia. Una activitat adreçada a dones i a càrrec del Col·lectiu Punt 6 que, sota el nom "Et sents segura de camí cap a casa?”, vol identificar punts del barri que es viuen com a insegurs amb la voluntat de contribuir a crear rutes on les dones se sentin més segures i amb la confiança de moure’s per l’espai públic sense por. A la nit, la plaça va acollir el concert del grup de rap Tribade.

També durant la jornada es va instal·lar a la plaça el Punt Lila.

Diada no sexista Sant Jordi 2019

És sens dubte una de les diades més especials de casa nostra. Una jornada en què les roses, els llibres i l'amor són els protagonistes. Una bona oportunitat per reflexionar, un dia més, sobre l'enamorament, els contes que ens han anat explicant des de sempre, i quin personatge volem esdevenir nosaltres en tot plegat. Perquè queda molta feina per fer!

Per aquest Sant Jordi 2019, des de la Regidoria de Drets Civils i Gènere hem organitzat la sessió de contes "M'agrades igual", a càrrec de Raig de Sol.  Tres històries que parlen de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, perquè...

  • Què passaria si un dia la princesa decideix que no vol casar-se?
  • Com canvia la vida del Simó, que un dia es desperta sent "Simona"?
  • Quines són les dues feines que té la Maria?

Una proposta lúdica i educativa per reflexionar, petits i grans.

Consulta aquí tot el programa d'activitats per aquest Sant Jordi 2019.

Dimarts 24 de desembre de 2019 a les 11:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dimarts 24 de desembre de 2019 a les 13:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Us informem que amb motiu de les obres de rehabilitació de l’escola Hermanas Carmelitas Teresianas de San Jose, ubicada al c. del Migdia 52, es produiran talls intermitents de trànsit, a l’esmentat carrer entre el c. d’Avellaneda i el c. de l’Espirall en funció de l’evolució de l’obra, des del dia 7 de gener fins el mes de juliol de 2020.