PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
Dimarts 20 de desembre de 2022 a les 09:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dimarts 20 de desembre de 2022 a les 09:30h
Ubicació: Telemàtica

Assistents: Membres de la Comissió Informativa

Dimarts 20 de desembre de 2022 a les 10:00h
Ubicació: Complex Alexandra

Ciencia

El científic Santiago Giralt, que ha coordinat el programa formatiu, imparteix una conferència oberta a la ciutadania

Un centenar d’estudiants dels instituts Arraona, Jonqueres, Ribot i Serra i Ramar 2 participen aquest curs en el projecte Ciència per Nadal a Sabadell que té com a finalitat familiaritzar els ciutadans amb els mètodes que empra la ciència per generar coneixement. Els participants han treballat aquest any el tema “Les fluctuacions del clima”,  a partir de diversos recursos pedagògics i sota la coordinació i assessorament de Santiago Giralt, , investigador del clima a l’Institut Geociències Barcelona, organisme dependent del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Lecxit

L’Ajuntament recuperarà al gener el programa LECXIT amb la participació de les escoles Calvet d’Estrella, Font Rosella i La Romànica.

Un cop superades les restriccions de la pandèmia, l’Ajuntament de Sabadell recupera el proper mes de gener el programa LECXIT, que té com a objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de primària en situació de vulnerabilitat.

En aquesta nova etapa, que estarà promoguda per la Fundació Bofill amb el suport de l’Ajuntament, es mantindrà la col·laboració de biblioteques i entitats referents de la ciutat i hi participaran els alumnes de 4t de primària de les escoles Calvet d’Estrella, Font Rosella i La Romànica.

Itinerant illa

L’Escola Illa i la plataforma Protegim els Vianants, han col·laborat per dur a terme l’exposició “Viador, veus per viure el carrer”, que es pot visitar a l’Escola Enric Casassas i anirà exhibint-se per diferents espais de la ciutat fins al febrer de 2023.

Aquesta col·laboració es va iniciar fa quatre anys, arran d’una demanda del col·lectiu Protegim els Vianants, iniciativa que va néixer de la necessitat de recuperar els carrers per les persones sobretot els més vulnerables, arrel de l’atropellament del Roger, alumne de l’Escola Enric Casassas.

Acordant

Amb l’arrencada del nou curs s’inicia l’A-cordant, el programa de formació musical en centres educatius als barris de Torre-romeu i Sol i Padrís. L’A-cordant és un projecte adreçat a la creació d’orquestres de corda –formades per violins i violoncels–, de la mà de l’Orquestra Simfònica del Vallès i amb l’impuls de l’Ajuntament de Sabadell, amb alumnat dels cursos de 4t, 5è i 6è de primària. Els centres participants són les escoles Joaquim Blume, Agnès Armengol i Juan Ramon Jiménez, totes tres incloses en els plans educatius d’entorn.

Fusteria

Una activitat del programa municipal Ciutat i Escola organitzat pel Gremi de fusters i l’institut desvetlla l’ofici i els seus processos amb la tecnologia més actual.

El passat 23 de novembre va tenir lloc al departament de fusta i moble de l’INS Escola Industrial l’activitat La fusta i les noves tecnologies aplicades a l’ofici de fuster, proposta inclosa en el programa municipal Ciutat i Escola que compte amb el suport i l’assessorament del Gremi de fusters de Sabadell. La iniciativa, impulsada des de fa 10 anys pel Gremi en col·laboració amb l'Escola Industrial i l'Ajuntament, vol incentivar l’interès dels més joves per aquests tipus d'oficis.

Noguera

L’artista bisbalenc, Pere Noguera, molt vinculat als orígens de l'escola, va fer la lliçó magistral per inaugurar el programa Illa Oberta - Tallers d'Art, curs 2022-23.

La intervenció de Noguera fou una conversa-presentació commemorativa dels 40 anys de la seva l’obra, “Cru, cuit, trencat...“, una intervenció realitzada l’any 1982 a l’Escola Illa de Sabadell, quan estava ubicada a la maternitat del carrer Illa. Durant l’acte, es presentà el vídeo inèdit de la intervenció, filmat per Rafael Tous.

PauVila

Més de 800 estudiants i 50 professors organitzaran debats, enquestes, entrevistes, filmacions i tallers d’art i música al llarg de dos anys

La setmana del 7 al l’11 de novembre, 31 alumnes i 11 professors i professores de Dinamarca, Turquia, Noruega i Alemanya van treballar conjuntament amb l’alumnat de batxillerat de l’institut Pau Vila en el marc de l’intercanvi de caràcter internacional Let´s Enjoy Culture Again, que gira entorn de la creativitat i l’expressió artística en temps de pandèmia.