PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

La Gemma Vilanova i l'Ayad Khenachar, monitors de l'esplai La Baldufa, van participar en el repartiment de lots de material escolar que es va dur a terme la setmana passada, i ens volen explicar la seva experiència.

 

La Gemma ens diu que...

"Durant aquesta situació de pandèmia mundial i davant d'un confinament total de la població, ara que poc a poc estem començat a recuperar la normalitat, tant l'Ayad com jo, monitors del Grup d'Esplai la Baldufa de Can Puiggener, vam conèixer la proposta de l'Ajuntament de Sabadell sobre el repartiment de material escolar als infants de les dues escoles del barri, l'escola Joan Maragall i l'escola Tarlatana.

BaldufaVam decidir apuntar-nos al voluntariat i ajudar en el repartiment, perquè davant d'aquesta situació, és important que els infants després d'estar tancats a casa sense poder jugar i córrer com fan normalment, puguin estar distrets i tinguin material i recursos per seguir aprenent.

Durant dos dies hem anat al barri de Can Puiggener i hem ajudat a les mestres de les escoles a repartir material que tenien preparat. Hem anat casa per casa a repartir llibres, mascaretes i material. Veure als infants desprès de tants dies i saber que tant ells com les famílies estaven bé ens ha omplert d'alegria, però per altre banda hem hagut de reprimir les ganes d'abraçar-nos desprès de tants dies sense veure'ns, la qual cosa ens ha semblat fred i estrany.

Aquest any els infants de l'esplai s'han quedat sense colònies i davant d'aquesta situació d'incertesa encara no tenim idees clares sobre les activitats de l'estiu, però escoltar dir-nos que durant aquests mesos han trobat molt a faltar l'esplai i jugar amb els monitors, ens fa valorar molt la nostra feina al barri, la nostra feina com a educadors i ens fa motivar-nos a trobar alternatives per poder seguir educant en el lleure tot i que no sigui de la mateixa manera amb què hem estat acostumats a fer-ho.

La veritat és que hem estat molt contents de poder ajudar a les famílies i als infants del barri amb aquest petit gest i ens ha sigut molt enriquidor"

 

L'Ayad ens explica...

La Gemma Vilanova (estudiant d'infermeria) i jo (estudiant d'educació social) i monitors de la Baldufa del barri de Can Puiggener vam anar a realitzar el repartiment del material escolar a les famílies del barri.

Va ser una experiència molt positiva i molt enriquidora ja que tornar a veure als infants desprès de tant de temps va ser molt bonic, tot i que em vaig sentir fred ja que no ens podíem saludar ni abraçar, tot i així, vam parlar i els hi vam dir que els trobàvem a faltar i que aviat podríem tornar a veure’ns i tornar a l'esplai a jugar, i a fer casals i campaments. Els infants es trobaven en una situació que no entenien i tenien moltes ganes de sortir, crec que aquesta situació els hi ha fet valorar lo important què és l'esplai al barri. Aquest any no hem pogut fer colònies, i molts d'ells els hi va saber greu.

L'Esplai la Baldufa fa una feina imprescindible al barri durant molt de temps tot i les circumstàncies i els recursos escassos que tenim, els monitors i monitores som voluntaris durant tot l'any i deixem gran part del nostre temps en fer funcionar aquest esplai on creiem que per part de la ciutat i de l'ajuntament no se'ns valora lo suficient.

També volem donar un missatge a les escoles del barri, promovent una educació conjunta, ja que treballem al mateix barri i lluitem pels mateixos objectius, hauríem de crear vincle entre l'esplai i l'escola per treballar en comunitat.

Personalment crec que fem una feina increïble, i vull donar les gràcies a tots els monitors i monitores de la Baldufa que fan possible que pugui seguir funcionant aquest es esplai.

Tota acció que sigui ajudar i millorar la vida dels infants d'aquest barri és bona, així que seguirem treballant per crear barri i donar oportunitats a tots els infants.

 

 

També et pot interessar...