Ajuntament

PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

Banner FestivalCinemaAnimal

21Novembre

Al voltant de 1000 persones participen als actes de la 1ª Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

Al voltant de 1000 persones participen als actes de la 1ª Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

Durant la setmana del 6 a l’11 de novembre, s’ha dut a terme la 1ª Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania cap al respecte als animals amb diferents activitats per a tot tipus de públics.

El públic més jove, alumnes de 5è i 6è de primària, han assistit a dos matinals de cinema a l’Imperial, on han pogut veure la pel·lícula “Ocells de pas”. Aquesta activitat ha comptat amb la participació de 505 alumnes que han gaudit d’aquestes sessions. Les escoles participants en aquesta activitat són: Col·legi Claret, Escola Arraona, Escola Teresa Claramunt, Col·legi Salesians, Escola Alcalde Marcet, Escola Amadeu Vives, Escola La Romànica i l’Escola Lola Anglada de Sant Quirze del Vallès.

La Mostra de Cinema i el concurs de curts s’ha celebrat durant els passats 10 i 11 de novembre projectant-se divendres 10 la selecció dels curts finalistes (7 per cada categoria) i pel·lícules d’exhibició i entrega de premis el dissabte dia 11. Aquest concurs ha tingut molt bona acceptació, amb un total de 51 obres presentades.

 

Els guanyadors han estat:

Millor curt de ficció: Les bones nenes, de la Clara Roquet (productora Lastor Media, S.L)

Millor curt documental: Refugiados, de David Rodríguez (productora Dropped Frames)

Dissabte, a l’entrega de premis, es va comptar amb la presència de tots els membres del jurat, entre ells els actors Unax Ugalde i Núria Gago. També hi va assistir com a convidat especial l’actor Nacho Guerreros.

En paral·lel a les projeccions cinematogràfiques i durant els mateixos dies, a la plaça de l’Imperial, ha tingut lloc la recollida solidària a favor de les entitats Lliga Protectora d’Animals de Sabadell i Progat amb una valoració molt positiva per part de les entitats. S’han recollit aliments, medicaments i material divers i, tot i que l’inventari no està tancat, les entitats han expressat ja la seva satisfacció pel resultat de la recollida i els donatius rebuts.

Una altra de les activitats que ha tingut molt d’èxit ha estat la visita de l’actor Nacho Guerreros, el popular “Coque” de la sèrie “La que se avecina”,  al Club Esportiu Mercantil el dia 11 de novembre al matí, on va dur a terme una xerrada de sensibilització adreçada a nens de 9 i 10 anys i als seus pares, per tal de conscienciar sobre les responsabilitats que implica tenir un animal a casa, alhora que sobre el respecte cap als animals.

La valoració global de la Mostra és molt positiva, tancant amb la participació de més de 1.000 persones en les diverses activitats desenvolupades i assolint l’objectiu de fer un nou pas endavant en la defensa dels drets i cura dels animals.