Ajuntament

PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

Banner FestivalCinemaAnimal

20Juny

Cinema animal per a les escoles

Ocells de pas

 

En el marc del programa Ciutat i Escola de l'Ajuntament de Sabadell, Ocells de pas (Olivier Ringer, 2015), és la pel·lícula escollida per projectar al Cinema Imperial, els propers 6 i 8 de novembre.

Els alumnes que podran assistir a aquesta projecció seran de cicle mitjà i superior de primària i, el principal objectiu, és la seva educació cívica i en valors, permetent-los reflexionar sobre els drets dels animals i les injustícies que pateixen, i trobar solucions conjuntes per aquest problema.

Aquesta pel·lícula pretén fomentar el respecte cap als animals, donant-los la importància que tenen en el planeta terra, així com conscienciar als espectadors sobre la responsabilitat que implica la tinença d'un animal; posant alhora, en valor, els nous aprenentatges i experiències.

En el programa ciutat i escola que distribuirà el servei d'Educació a les escoles, es trobarà aquesta nova activitat i les indicacions per inscriures.

Synopsis: Ocells de pas (Olivier Ringer, 2015)

La Cathy té un pare amb pensades molt curioses: pel seu aniversari, li ha regalat un ou d’ànec amb la intenció que el covi i que després sigui la seva mama. Però, casualment, a qui primer veu el petit ànec en néixer és la Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes. L’aneguet  l’ha identificat com a mare seva, però els pares no se’n volen fer càrrec. Per protegir i salvar l’ocell, les dues nenes s’escapen i emprenen una aventura de llibertat, un periple en què descobriran molt més sobre elles mateixes que sobre el rescat d’un palmípede.

Aquest conte conté una bella paleta d’emocions i de temes: l’amistat, l’amor a tots els éssers vius, la sobreprotecció dels pares, la discapacitat, la superació dels límits, i la necessitat de llibertat i d’autonomia dels nens i les nenes. 

(El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives. A través de l’App Artaccès es pot accedir de forma gratuïta a l’audiodescripció en català per a infants amb dificultats visuals (Artaccès està impulsada per la Generalitat de Catalunya).

Inscripcions