Ajuntament

PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

Banner FestivalCinemaAnimal

02Novembre

Seleccionades les millors produccions del concurs de curts audiovisuals de la I Mostra Internacional de Cinema Animal

Els actors Unax Ugalde i Núria Gago formen part del jurat. Nacho Guerreros, com a actor convidat, farà el lliurament dels guardons

Seleccionades les millors produccions del concurs de curts audiovisuals de la I Mostra Internacional de Cinema Animal

El proper dissabte 11 de novembre es donaran a conèixer les obres guanyadores del concurs de curts audiovisuals relacionat amb l’àmbit animal, #animalsabadell  que forma part de la I Mostra Internacional de Cinema Animal.

A partir de les 10 de la nit, en un acte que tindrà lloc al Cinema Imperial de Sabadell, el jurat del concurs comunicarà les dues obres guanyadores, una de cada categoria, i es lliuraran els premis i el guardó que ha estat dissenyat per l’ocasió i elaborat amb materials naturals.

Al concurs, on finalment van optar un total de 51 produccions entre les dues categories, ficció o documental, té la finalitat de promoure, fer difusió, i facilitar l’accés de la ciutadania a produccions audiovisuals de qualitat i, a la vegada, conscienciar sobre la tinença responsable d’animals i sensibilitzar sobre els seus drets, potenciant el respecte i fomentant la participació activa en la millora de la seva vida.

Un jurat vinculat al món del cinema i la protecció dels animals

El jurat està format per 6 persones, totes elles vinculades al món del cinema o la protecció dels animals i, després d’un període de valoració, donaran a conèixer les obres guanyadores el proper 11 de novembre. El criteri de selecció ha estat l’originalitat i creativitat, l’enfocament i sensibilitat en el tractament dels temes i problemàtiques i l’aprenentatge que es deriva de la visualització del vídeo.

El president del jurat és Unax Ugalde (Vitòria, 1978), actor en “Báilame al agua” (2000), “L’amor en temps del còlera” (2007) “El asesinato de Carrero Blanco”, entre d’altres. L’any 2004 va ser nominat al “Premio Goya a la mejor interpretación masculina de reparto” pel seu paper a “Hércules”.

Núria Gago (Barcelona, 1980) actriu es va estrenar a la sèrie de TV3 “El cor de la ciutat” i també ha participat en sèries com “Hospital Central”, “Serrallonga” i “Ull per ull” gravada en part a Sabadell. Ha rebut una nominació als premis Goya per la pel·lícula “Héctor” i va participar en la campanya contra la celebració del “toro de la Vega”.

Carlos Rodríguez, veterinari, director i presentador del programa de Onda Cero “Como el perro y el gato” i membre del consell de protecció animal i assessor de la Conselleria de Medi Ambient de la Comunitat de Madrid.

Narcís Sirvent, president de la Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Sabadell i Marianna de Nadal, professora de Comunicació Visualde l’ESDI. 

El regidor de Foment de les Arts Audiovisuals i Benestar Animal de l’Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler, ha actuat de secretari del jurat.

Nacho Guerreros, actor de teatre i cinema. Va rebre el Premi Millor actor al Festival de curtmetratges del Lliuro, a Astúries, i també el Premi de la Unió d’Actors al millor actor protagonista de teatre per la seva interpretació en l’obra Bent. És un dels representants de la campanya “Circ sense animals” i està involucrat en la lluita contra el maltractament animal. Guerreros, com a actor convidat, serà l’encarregat, a més, de fer el lliurament de premis, dissabte dia 11.