PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Dijous 11 de juny de 2020 a les 11:00h
Ubicació: Videoconferència

Butlletí del Servei de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Sabadell on us informarem sobre les novetats que, amb caràcter mensual, hi hagi en l'àmbit del Comerç i Consum. Si t'hi vols subscriure, envia'ns un correu eletrònic a: comerciconsum@ajsabadell.cat


Sabadell compta amb una important oferta comercial amb més de 2.500 comerços, 5 mercats municipals amb un total de 116 establiments (parades i locals) ocupats i 8 mercats ambulants setmanals. Aquesta oferta comercial es complementa amb l'existència d'establiments de gran superfície, alguns dels quals actuen de locomotores comercials i d'importants pols d'atracció dins i fora de la ciutat. La ciutat disposa d’establiments singulars (El Corte Inglés i Ikea, com a més destacables) amb una notable capacitat d’atracció comercial supramunicipal. El comerç de proximitat s’ha desenvolupat en establiments de dimensió moderada i repartits territorialment, amb absència de concentracions tipus hipermercats.

 

Els 5 mercats municipals tenen una quota del 30% de les compres en alimentació fresca, a banda d’una àmplia presència de mercadets repartits per la ciutat, que complementen l’oferta d’equipament de la persona i de la llar, fonamentalment, de manera descentralitzada i assequible per a moltes llars amb menys recursos.

Pel que fa a mercats no sedentaris, 6 són de caràcter general (dilluns al Mercat Central, dimarts a la Creu Alta, dimecres a Torre-romeu, dijous a Campoamor, dissabte als Merinals i diumenge al carrer de Costa i Deu), amb un total de 455 parades ocupades. D’altra banda, els diumenges es celebra un mercat de brocanters i col·leccionisme al voltant del Mercat Central, amb un total de 43 parades ocupades. Finalment, de dimarts a dissabte es celebra, al voltant del Mercat Central, un mercat de pagesos, amb un total de 20 paradistes.

Amb tot, Sabadell té 11,5 establiments comercials per cada 1.000 habitants (inferior al 13,5 del conjunt de Catalunya). En els darrers 10 anys hi ha hagut una reducció del nombre d’establiments comercials de manera progressiva.

És evident també la progressiva substitució en la majoria de districtes de comerciants locals per comerciants d’altres procedències.

A Sabadell hi ha 7 associacions de comerciants actives a la ciutat (Comerç Centre, Ca n’Oriac Comerç, Comerç Creu, Torre-romeu, Sol i Padrís, Can Llong i Gremi de Floristes), a part del gremi de restauradors, que cobreixen la major part dels subcentres existents a la ciutat. Aquestes associacions programen activitats al llarg de l’any, bàsicament orientades a dinamitzar i a fidelitzar els clients. Només dues associacions compten amb una gerència professionalitzada.

El comerç local estaria perdent pes en benefici del comerç forà però poc arrelat a la ciutat i poc propici a participar en actuacions comercials col·lectives (cadenes de distribució/franquícies). Amb tot, el comerç local té una notable capacitat d’atracció sobre el conjunt de la comarca per diferents motius, de treball, d’accés a serveis, de comerç, etc. Així mateix, hi ha una Important retenció de compra al comerç del barri, principalment en els productes quotidians.

Hi ha una bona valoració global del comerç per part dels residents tant del comerç de ciutat com del comerç del barri, principalment en temes com horaris comercials, qualitat/amabilitat de l’entorn, professionalitat dels comerciants, transport públic, varietat i qualitat de l’oferta comercial. La compra per internet i en línia ofereix algunes possibilitats de cara al futur, tot i que un 60% dels comerços no estan digitalitzats.

A continuació, la memòria del servei de l'any 2022:

InfografiaCOMERC2021

Dijous 11 de juny de 2020 a les 12:00h
Ubicació: Videoconferència

Assistents: Cap de Servei d'Habitatge

Dijous 11 de juny de 2020 a les 13:30h
Ubicació: Videoconferència

Assistents: Tinent d'alcaldessa de Cohesió Terriotorial i tècnics municipals

Dijous 11 de juny de 2020 a les 16:00h
Ubicació: Videoconferència

Assistents: 1r Tinent d'alcaldessa, regidora d'Esports i tècnics

Dijous 11 de juny de 2020 a les 16:00h
Ubicació: Videoconferència

Assistents: Representants d'AVAN Cap de servei de Salut

Dijous 11 de juny de 2020 a les 16:00h
Ubicació: Videoconferència

Dijous 11 de juny de 2020 a les 17:30h
Ubicació: Videoconferència

Assistents: 1r Tinent d'alcaldessa, regidor de Cultura i tècnics