19
Novembre
2020

L’Ajuntament exigeix a Endesa que retorni la llum de manera immediata al bloc d’habitatges del carrer de Lepant

Els serveis municipals acompanyaran les famílies en el procés de regularització del servei

L’Ajuntament exigeix a Endesa que retorni la llum de manera immediata al bloc d’habitatges del carrer de Lepant

L’Ajuntament de Sabadell exigeix a la companyia Endesa que de forma immediata retorni el subministrament elèctric a les 25 famílies que viuen en un bloc del carrer de Lepant. La companyia hi va tallar la llum el passat dijous 12 de desembre a la tarda, sense avisar prèviament l’Ajuntament i provocant, per tant, que no fos possible detectar i valorar els possibles casos de persones en situació de vulnerabilitat.

Atesa la situació, l’Ajuntament es va posar des del primer moment a disposició de les famílies i ha demanat en diverses ocasions a Endesa el restabliment immediat del servei mentre es porten a terme tots els passos necessaris que permetin regularitzar la situació. I és que, al marge que el subministrament de llum sigui un servei de primera necessitat, cal tenir present la situació actual de pandèmia i la imposició del toc de queda en el marc de l’estat d’alarma, que limita el moviment de persones fora de la seva llar. Malgrat les gestions fetes per l’Ajuntament i la reunió celebrada ahir entre responsables municipals i representants d’Endesa, de moment la companyia no ha mostrat disposició a retornar la llum al bloc afectat.

En aquest marc, el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, considera

inacceptable la forma de procedir d’Endesa, tallant el subministrament sense consultar ni informar prèviament l’Ajuntament, deixant desenes de famílies sense llum en plena pandèmia. Per això exigim el retorn immediat d’aquest subministrament a les famílies afectades. Des de l’Ajuntament acompanyarem les famílies en el procés de regularització i donarem suport a les persones en situació vulnerable.