08
Octubre
2018

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) arriba ara als mercats municipals

L’objectiu és oferir un servei més proper a la ciutadania

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) arriba ara als mercats municipals

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) continua amb la iniciativa descentralitzadora que ja va fer el darrer trimestre de l’any passat en diferents centres cívics i, a partir d’avui, inicia un programa d’itinerància en els cinc mercats: Central, la Creu Alta, Torre-romeu, Campoamor i els Merinals. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu és fer tasques d’assessorament i informació oferint un servei més proper al territori. Així, personal tècnic de la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) atendrà consultes i tramitarà queixes i reclamacions en matèria de consum de manera itinerant als mercats municipals. L’horari serà al matí de 9 a 12, de forma rotativa de dilluns a divendres i caldrà reservar cita trucant al telèfon: 937 453 168:

  • Dilluns: Mercat Central (espai central)
  • Dimarts: Mercat de la Creu Alta (cantonada ctra. de Prats de Lluçanès amb els Pirineus)
  • Dimecres: Mercat de Torre-romeu (espai al costat de la porta d’accés)
  • Dijous: Mercat de Campoamor (Local 3, al costat del supermercat)
  • Divendres: Mercat dels Merinals (Local 12 de la planta baixa)

Tal com assenyala la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació i regidora de Comerç, Marisol Martínez,

“es tracta d’una aposta del govern municipal per l’OMIC, per potenciar la difusió dels drets dels consumidors a la ciutat i, en definitiva, un rellançament de l’oficina, que gira al voltant de dos aspectes: d’una banda la descentralització pròpia de l’oficina per aproximar-nos als diferents barris i, d’altra banda, per oferir més informació i formació als consumidors, ja que volem que els usuaris siguin més conscients dels seus drets i els puguin exercir”.

Servei als centres cívics

L'OMIC, que el 2017 va atendre 5.743 ciutadans i ciutadanes i va tramitar un total de 2.070 expedients, gestiona dubtes i reclamacions de les persones consumidores, principalment relacionats amb temes tecnològics i de subministraments.

En aquest context, a finals del 2017, l’Ajuntament va impulsar un nou servei itinerant que cada 15 dies i durant 3 mesos es va desplaçar als centres cívics de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà i Torre-romeu. Pel que fa a les consultes i reclamacions efectuades en aquest període als centres cívics, la majoria de casos van correspondre a telefonia mòbil i subministraments bàsics. Es van atendre 96 consultes, de les quals es van incoar i tramitar 32 expedients de reclamació.

Categories Drets dels Consumidors, Comerç, Consum, Drets de la ciutadania, Economia i treball Tags comerç, consum, mercats municipals, OMIC