PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
          

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Pla de la memòria democràtica
Taula d'entitats
Espais de memòria
Memòria de la deportació
Història de Sabadell
Recursos per al professorat

Audiència Memorial a Sabadell. Vivències personals i familiars durant la Guerra Civil o el Franquisme

cartell audienciaMemHistEl proper dijous 17 de febrer a les 18.30h, a l’Auditori Pere Quart (c. De Lacy, 11), tindrà lloc l’acte “Audiència Memorial” a Sabadell, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona.

Una dotzena de persones sabadellenques oferiran el seu relat sobre vivències personals i familiars durant la Guerra Civil o el Franquisme, amb l'objectiu de trencar el silenci, fer memòria, contribuir al coneixement dels fets i posar-los en valor.

ACTE PÚBLIC. ACCÉS LLIURE

Aquesta és una experiència inspirada en processos de mediació de conflictes com les “Comissions de la veritat”, impulsades en alguns països després d’enfrontaments bèl·lics o situacions de vulneracions de Drets Humans. A nivell local s’han fet altres Audiències similars a Olesa de Montserrat, Sant Joan de Vilatorrada o Sant Boi de Llobregat.

Emmarcat en el Programa de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Sabadell, l’acte està orientat a la reparació simbòlica i al reconeixement institucional de totes les víctimes. També facilita la transformació de possibles ressentiments i la posada en valor de la resiliència individual i col·lectiva davant aquests fets.