PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

MANIFEST CNIAC 20N 2020

COMMEMORACIÓ DEL DIA UNIVERSAL DELS DRETS DE LA INFÀNCIA, 2020

Adhesions públiques al Manifest

El motiu pel qual presentem aquest manifest és que volem que les persones adultes ens demanin l’opinió sobre les decisions que es prenen al voltant de la COVID-19 i que ens escoltin, perquè no s’estan tenint en compte les preocupacions d’alguns infants i adolescents. Els infants i adolescents ens volem sentir útils davant la situació que estem vivint.

1. Adaptació de les escoles a la situació

En nom dels infants i adolescents de Catalunya, valorem que les escoles s’hagin adaptat de manera notable a la situació i el professorat s’hi hagi adequat bé i hagi sabut portar la situació. Dels infants i adolescents que hem consultat, la majoria valoren que no han après prou des de casa, tot i que els resultats estan molt igualats.

2. Seguretat dels infants i adolescents

La majoria dels infants i adolescents de Catalunya valorem que les mesures de seguretat que han pres els municipis han estat notables, perquè pensem que tots o la majoria dels establiments han proporcionat gel hidroalcohòlic i guants als clients. Tot i això, hi havia gent que no respectava res.

3. Sentiments sobre la situació

Gran part dels infants i adolescents, durant aquest confinament, s’han sentit avorrits i avorrides, també n’hi ha que han estat preocupats i insegurs per la situació.

Els infants i adolescents de Catalunya també pensem que les mesures preses han estat bé, però, si tornem a passar per una situació semblant, demanem que es tingui més en compte què necessitem. També volem expressar que van tardar molt a dir que els infants podíem sortir a caminar, quan els gossos van poder passejar des del principi, i que ens haurien d’haver donat més recursos per seguir les classes en línia.

La majoria d’infants i adolescents de Catalunya valorem notablement la informació que ens han donat els mitjans de comunicació de la situació.
Els infants i adolescents sabem que certs mitjans de comunicació han fet molts esforços per fer-nos entendre la situació i anar-nos mantenint informats, i volem que sàpiguen que ho valorem molt. Això sí, per molt que ho intentessin explicar, alguns de nosaltres no ho hem entès gaire bé, ja que no estava explicat amb les nostres paraules.

Creiem que se’ns ha deixat molt de banda i que en qualsevol cosa que ens afectava directament hem estat en segon pla, quan se’ns hauria d’haver tingut en compte, a nosaltres i a les nostres necessitats.

No valorem ni bé ni malament les classes en línia, però, com que hi havia molta gent connectada a internet a la vegada, ens vam trobar amb molts problemes de connexió i falta de rapidesa de les xarxes. A més a més, alguns de nosaltres no hem disposat de prou recursos per poder seguir les classes com tocava.

Sens dubte, agraïm de tot cor l’esforç del professorat per mantenir el nostre interès per aprendre i, tot i els problemes que es puguin haver trobat, volem fer-los saber que han estat genials. Tot i això, molts i moltes pensem que les classes en línia estaven bé, però podrien haver estat millor.

4. Període de confinament

Els infants i adolescents pensem que al principi estàvem contents perquè serien dues setmanes a casa i podríem centrar-nos en nosaltres, però quan es va anar allargant ens vam anar enfonsant, tot i que així vam poder tenir temps per estar molt més amb la família.

A l’hora de sortir es van imposar les fases de desconfinament, que no ens van agradar gaire, però creiem que, igualment, es podien respectar.

Davant d’això, el CNIAC no es pot quedar impassible i, per tant,

DEMANEM:

  1. Més empatia amb els alumnes, més recursos i més acompanyament per part del professorat.
  2. Més i millor vigilància per part dels policies, professors, botiguers, etc., i també demanem a tots els infants i adolescents que siguin responsables amb les mesures que hem de seguir.
  3. Que hi hagi més material sanitari i que es proporcioni a qui li faci falta, també a instituts, botigues, etc., i que hi hagi una bona desinfecció dels llocs públics.
  4. Que les persones adultes tingueu més en compte què necessitem els infants i adolescents a través del CNIAC, consells municipals, escoles, instituts, etc.
  5. Que els mitjans de comunicació utilitzin un llenguatge que els infants i adolescents puguem entendre.

Volem agrair el suport dels consells locals que han participat i han donat la seva opinió per fer el manifest.

Dit això, el CNIAC es compromet a seguir treballant per recollir la veu dels infants i adolescents de Catalunya i vetllar perquè se’ns escolti.

logo_CNIAC-02

Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya
20 de novembre de 2020

 
 
 
 

Vídeo del Manifest del CNIAC 20N, 2020 en commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants

PÀGINA WEB DEL CNIAC: https://pdia.blog.gencat.cat/2020/11/20/manifest-del-cniac-en-commemoracio-del-dia-universal-dels-drets-de-la-infancia-2020/

Notícies