PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

La importància de l’alimentació dels 0 als 3 anys

alimentacio bressol

Els  tres primers anys de vida es caracteritzen per un gran creixement i desenvolupament psicomotor dels infants. És per això que durant aquests primers anys és especialment important tenir en compte tant els aspectes nutricionals i sensorials de l‘alimentació com l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables i una bona relació amb el menjar. Tot allò après en aquesta etapa, a més de beneficiar a l’òptim desenvolupament de l’infant, pot ajudar a seguir hàbits saludables per a l’edat adulta.

Per tal de donar resposta a totes aquestes necessitats, les escoles bressol municipals ofereixen uns menús creats especialment per nutricionistes col·legiats pensant en els infants i que es van renovant periòdicament.

Els àpats de les escoles estan elaborats amb productes de qualitat prioritzant els aliments ecològics, de temporada i de proximitat, i les preparacions i presentacions s’adapten a les necessitats dels infants i a les indicacions que fan les famílies. Per donar resposta al major nombre de situacions, es disposa de menús adaptats per a al·lèrgies i intoleràncies així com menús adaptats a diferents opcions culturals.

Aquests menús es serveixen amb la companyia de les  educadores i educadors dels centres que preparen els espais i els materials amb la intenció d’afavorir l’adquisició de bons hàbits alimentaris, així com una bona relació amb el menjar. De la mateixa manera, s’afavoreix la progressiva autonomia de l’infant en la seva pròpia alimentació, en funció dels seus interessos i capacitats, respectant sempre els ritmes individuals i mitjançant l’acompanyament dels professionals en tot el procés amb una mirada experta, atenta i respectuosa envers cada infant.