PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Jornada de formació i reflexió sobre la identitat o contextos relacionals de la joventut gitana

 

joves trajectòries

El proper dilluns 11 de novembre, el Casal Pere Quart acollirà una jornada de formació i reflexió a l’entorn dels contextos relacionals i d’identitat de la joventut gitana. Durant la jornada, que començarà a les 9.30 i s’allargarà fins a les 13 h, s’abordaran qüestions com ara els reptes de la joventut gitana o la seva participació en el teixit social.

L’objectiu d’aquesta jornada, que s’emmarca en les trobades Joves: Trajectòries i Identitats, és entendre els processos que conformen la identitat dels i les adolescents i joves d’ètnia gitana respecte del seu entorn relacional, que permeti tenir en compte els aspectes preventius per seguir avançant en la millora de la seva participació i integració en els àmbits socials, educatius i fomentin la convivència.

Avui en dia continua sent necessari treballar per enderrocar barreres en les relacions interculturals positives i per crear una pertinença efectiva a la ciutat de manera plural, inclusiva i de cooperació entre infants, joves i famílies de tots els orígens.

Les Jornades Joves: Trajectòries i Identitats, estan adreçades a professionals que treballen amb joves en un entorn intercultural. Al maig del 2018 es va realitzar la primera sessió d’aquestes jornades, dedicada a la realitat dels joves amb família d’origen migrant.

La jornada del proper dilluns l’organitza l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb la Fundació Secretariat Gitano i requereix inscripció prèvia, que es pot fer mitjançant el següent formulari i de manera gratuïta:

https://docs.google.com/forms/d/1iFW3NcmZvtE3f940Uh2a6-b5289pdWsTby9IQOEnoyY/viewform?edit_requested=true

També es pot enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al 937451953 (demanar per Santi Plaza)

Programa de la jornada

Sis centres cívics tindran les portes obertes durant l'agost

Sis centres cívics tindran les portes obertes durant l'agost

 

Enguany s’amplia l’oferta a sis centres, amb l’obertura del Centre Cívic de Sant Oleguer.

Aquest mes d’agost obriran les portes els centres cívics de Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Rull, la Concòrdia, la Creu de Barberà i com a novetat, el de Sant Oleguer, entre l’1 i el 30 d’agost, a la tarda, de les 15.30 a les 20.30 h.

El Govern municipal, amb l’obertura d’un nou centre cívic vol oferir un millor servei a la ciutadania, durant aquest període estiuenc.

Per quart any consecutiu es disposarà d’espais d’estada, en condicions de comoditat.

Els últims tres anys, han fet servir aquest servei, majoritàriament, gent gran que volia llegir el diari, jugar a cartes o simplement passar una estona xerrant. A més, una entitat de gent gran, els darrers 2 anys, ha organitzat una activitat de ball els divendres a la tarda, al Centre Cívic de Can Puiggener, amb molt bona acollida per part dels i les usuàries.

L’any 2018 els 5 centres van comptabilitzar gairebé 6.000 usos, un nombre lleugerament superior al de l’any anterior, cosa que evidencia la bona acollida que ha tingut aquesta mesura.

 

 

TIGUES CURA DE LA GENT GRAN

  • Truca'ls sovint per telèfon per saber com es troben i si necessiten ajuda
  • Tingue'ls informats de les mesures que s'han prendre per evitar-ne el contagi
  • Informa´ls de quins són els serveis que queden afectats i de quins són els telèfons d'emergència
  • Evita que tinguin contacte amb infants

Com afecta el coronavirus a la gent gran?