PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

Oberta la convocatòria dels Premis DonaTIC 2020

donaticEl Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques ja ha publicat la convocatòria dels Premis DonaTIC 2020, que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

Els premis tenen vuit categories que s’agrupen en tres àmbits: professional; acadèmic i de revelació, i de divulgació i iniciatives referents. Es poden presentar candidatures fins al 18 d'agost, i seren avaluades per un jurat, integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu.

Els premis, que arriben enguany a la sisena edició, s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic. L’any 2019 es van presentar 109 candidatures, una xifra que ha doblat amb escreix les 45 que van optar a la primera convocatòria del 2015.

El lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC 2020 es farà coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace, el 13 d’octubre, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història.

Categories i calendari dels Premis DonaTIC 2020

Les candidatures dels Premis DonaTIC 2020 poden ser proposades fins al 18 d’agost per la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució. Es poden presentar en aquestes vuit categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d’una categoria):

  • Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
  • Empresària: ha d'haver consolidat una empresa que es dedica a l'àmbit de les TIC.
  • Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
  • Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta.
  • Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i han d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
  • Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

Organitzats pel Departament de Polítiques Digitals amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’associació Tertúlia Digital, els Premis DonaTIC s’inscriuen dins el Pla DonaTIC, el pla estratègic que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència femenina en el sector.

Per a més informació sobre les bases i la inscripció als Premis DonaTIC 2020, podeu consultar la web donatic.gencat.cat.