SBDEduca Setembre 2022
 

Els programes i accions contra la segregació i les desigualtats educatives, línies fonamentals del curs escolar 2022-2023

noticia1

Les accions per reduir les desigualtats i lluitar contra la segregació escolar seran els eixos fonamentals d’actuació municipal aquest curs 22-23. En aquesta mateixa direcció, l’Ajuntament continuarà potenciant els programes de lluita contra l`absentisme i l’abandonament escolar prematur. Totes les accions d’iniciativa municipal s’emmarquen en el Pla per a l’equitat i l’èxit educatiu.

 

El programa Ciutat i Escola s’enriqueix amb la participació de les entitats ARTeneu, FUNDIT-ESDi i Sabadell Gimnàstic Club

 banner superior ciutat i escola

En conjunt s’oferiran 388 activitats al llarg del curs 2022-23

L’entorn és fonamental per ampliar les oportunitats educatives d’infants i joves i sovint les activitats complementàries permeten que l’alumnat accedeixi a experiències que difícilment viurien a l’escola. La pandèmia ha posat de manifest encara més, la necessitat de treballar en xarxa i ha refermat la idea que l’educació no només es dona dins l’escola, sinó que les activitats que es fan fora del centre són fonamentals per al procés d’aprenentatge d’infants i joves, així com per a reduir les desigualtats educatives.

 

Una xerrada de Digna Couso, a l’acte d’inici del curs escolar a Sabadell

 noticia2

Va tenir lloc el dimecres 20 de setembre, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic de la Creu Alta – Can Balsach

L’acte d’inici del curs escolar 2022-2023 a Sabadell va ser el dimarts 20 de setembre, a les 6 de la tarda i va comptar amb la presència del regidor d’Educació Manuel Robles i de M. Teresa Fons, directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental.

 

 

L’Escola Illa comença el curs d’ensenyament reglat amb 144 alumnes nous, la totalitat de places ofertades

 noticia3

Sota el lema “un lloc on ser” l’Illa vol ser un espai per a l’alumnat de creixement, obert, inclusiu i d’èxit creatiu

L’Escola Illa va rebre el divendres 16 de setembre, l’alumnat dels cicles formatius que durant el curs 2022-2023 estudiaran en aquest centre educatiu municipal. Es tracta de 144 alumnes que podran esdevenir professionals de la il·lustració, del disseny gràfic i del disseny de moda. Com ja ve sent habitual, el curs comença amb totes les places ofertades de nou ingrés, pel que fa als ensenyaments reglats, cobertes.

 

Lliurament dels premis literaris Joan Oliver en la seva 41ª edició

 noticia4

L’acte de lliurament dels premis de la 41ª edició del Concurs Literari Joan Oliver Pere Quart, per a nois i noies d’11 a 18 anys, va tenir lloc el dijous 22 de setembre, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes del Casal Pere Quart (Rambla, 69). L’acte va comptar amb l’assistència del Manuel Robles, regidor d’Educació, i de la Sílvia Oliver, filla de Pere Quart.

 

Preinscripció Escoles Bressol Municipals. Curs 22-23

 noticia5

Del 9 al 20 de maig es van dur a terme les preinscripcions pel curs 22-23 a les escoles bressol públiques de Sabadell.

Aquest nou curs s’ha encetat amb la novetat de la gratuïtat de la quota de l’escolarització dels infants de I2, fruït de l’Acord Marc entre la Generalitat i els municipis.

 

Projecte "A ritme de barri": La música a les escoles

 noticia6

A ritme de barri és un projecte que introdueix l’aprenentatge d’un instrument a través de la pràctica en grup com a eina d’equitat educativa.

Durant tot el curs escolar i en horari lectiu, un dia a la setmana un professor de l’escola municipal de música realitza una sessió d’aprenentatge d’un instrument.

 

L’Ajuntament destina prop de 2 milions d’euros a la millora dels centres educatius de la ciutat

 noticia7

Amb l’objectiu d’afavorir la qualitat dels equipaments, l’Ajuntament destinarà més d’1,92 milions d’euros a la millora dels centres educatius de la ciutat. El total inclou les actuacions que s’han portat a terme els darrers mesos al conjunt d’escoles públiques com també intervencions que es faran properament, així com les accions per afavorir la mobilitat sostenible i segura als entorns dels centres.

 

Visita de l’Escola Bressol Barrufets de Vallirana a l’escola bressol municipal Andreu Castells de Sabadell

 noticia8

El passat dijous 8 de setembre, el CEIF Andreu Castells va rebre la visita de l'equip educatiu de l'Escola Bressol Municipal Barrufets, de Vallirana, per tal de conèixer el projecte educatiu, les instal·lacions i especialment la transformació de l'espai exterior.

 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .