SBDEduca Desembre 2022
 

Felicitació Festes del Regidor d'Educació, Manuel Robles

Nadala

   
 

Joves dels instituts Arraona, Jonqueres, Ribot i Serra i Ramar 2 reflexionen sobre el canvi climàtic al programa Ciència per Nadal a Sabadell

Ciencia

El científic Santiago Giralt, que ha coordinat el programa formatiu, imparteix una conferència oberta a la ciutadania

Un centenar d’estudiants dels instituts Arraona, Jonqueres, Ribot i Serra i Ramar 2 participen aquest curs en el projecte Ciència per Nadal a Sabadell que té com a finalitat familiaritzar els ciutadans amb els mètodes que empra la ciència per generar coneixement. Els participants han treballat aquest any el tema “Les fluctuacions del clima”,  a partir de diversos recursos pedagògics i sota la coordinació i assessorament de Santiago Giralt, , investigador del clima a l’Institut Geociències Barcelona, organisme dependent del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

   
 

Sabadell busca voluntaris i voluntàries per impulsar l’èxit educatiu a través de la comprensió lectora

Lecxit

L’Ajuntament recuperarà al gener el programa LECXIT amb la participació de les escoles Calvet d’Estrella, Font Rosella i La Romànica.

Un cop superades les restriccions de la pandèmia, l’Ajuntament de Sabadell recupera el proper mes de gener el programa LECXIT, que té com a objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de primària en situació de vulnerabilitat.

En aquesta nova etapa, que estarà promoguda per la Fundació Bofill amb el suport de l’Ajuntament, es mantindrà la col·laboració de biblioteques i entitats referents de la ciutat i hi participaran els alumnes de 4t de primària de les escoles Calvet d’Estrella, Font Rosella i La Romànica.

   
 

Una exposició itinerant mostra el resultat de la col·laboració entre l'Escola Illa i la plataforma Protegim els Vianants

Itinerant illa

L’Escola Illa i la plataforma Protegim els Vianants, han col·laborat per dur a terme l’exposició “Viador, veus per viure el carrer”, que es pot visitar a l’Escola Enric Casassas i anirà exhibint-se per diferents espais de la ciutat fins al febrer de 2023.

Aquesta col·laboració es va iniciar fa quatre anys, arran d’una demanda del col·lectiu Protegim els Vianants, iniciativa que va néixer de la necessitat de recuperar els carrers per les persones sobretot els més vulnerables, arrel de l’atropellament del Roger, alumne de l’Escola Enric Casassas.

   
 

Infants de Torre-romeu i Sol i Padrís reprenen el programa de formació musical A-cordant, liderat per l’Orquestra Simfònica del Vallès i amb el suport de l’Ajuntament

Acordant

Amb l’arrencada del nou curs s’inicia l’A-cordant, el programa de formació musical en centres educatius als barris de Torre-romeu i Sol i Padrís. L’A-cordant és un projecte adreçat a la creació d’orquestres de corda –formades per violins i violoncels–, de la mà de l’Orquestra Simfònica del Vallès i amb l’impuls de l’Ajuntament de Sabadell, amb alumnat dels cursos de 4t, 5è i 6è de primària. Els centres participants són les escoles Joaquim Blume, Agnès Armengol i Juan Ramon Jiménez, totes tres incloses en els plans educatius d’entorn.

   
 

Alumnes de primària de La Trama aprenen a fer de fusters a l’Institut Escola Industrial

Fusteria

Una activitat del programa municipal Ciutat i Escola organitzat pel Gremi de fusters i l’institut desvetlla l’ofici i els seus processos amb la tecnologia més actual.

El passat 23 de novembre va tenir lloc al departament de fusta i moble de l’INS Escola Industrial l’activitat La fusta i les noves tecnologies aplicades a l’ofici de fuster, proposta inclosa en el programa municipal Ciutat i Escola que compte amb el suport i l’assessorament del Gremi de fusters de Sabadell. La iniciativa, impulsada des de fa 10 anys pel Gremi en col·laboració amb l'Escola Industrial i l'Ajuntament, vol incentivar l’interès dels més joves per aquests tipus d'oficis.

   
 

L’artista Pere Noguera protagonitza l’acte d’inauguració del programa de Tallers d’Art de l’Escola Illa

Noguera

L’artista bisbalenc, Pere Noguera, molt vinculat als orígens de l'escola, va fer la lliçó magistral per inaugurar el programa Illa Oberta - Tallers d'Art, curs 2022-23.

La intervenció de Noguera fou una conversa-presentació commemorativa dels 40 anys de la seva l’obra, “Cru, cuit, trencat...“, una intervenció realitzada l’any 1982 a l’Escola Illa de Sabadell, quan estava ubicada a la maternitat del carrer Illa. Durant l’acte, es presentà el vídeo inèdit de la intervenció, filmat per Rafael Tous.

   
 

L’Institut Pau Vila participa en un intercanvi juntament amb centres de Dinamarca, Noruega, Turquia i Alemanya sobre l’expressió cultural en temps de pandèmia

PauVila

Més de 800 estudiants i 50 professors organitzaran debats, enquestes, entrevistes, filmacions i tallers d’art i música al llarg de dos anys

La setmana del 7 al l’11 de novembre, 31 alumnes i 11 professors i professores de Dinamarca, Turquia, Noruega i Alemanya van treballar conjuntament amb l’alumnat de batxillerat de l’institut Pau Vila en el marc de l’intercanvi de caràcter internacional Let´s Enjoy Culture Again, que gira entorn de la creativitat i l’expressió artística en temps de pandèmia.

   
 

Finalitza la campanya Mercats Sostenibles amb la implicació d’una quarantena d’estudiants de l’Institut Les Termes

Mercats

La iniciativa Mercats Sostenibles, de la Diputació de Barcelona, arriba a la seva fi. Gràcies a aquesta campanya alumnat de l’Institut Les Termes ha treballat durant el primer trimestre d’aquest curs la problemàtica dels plàstics d’un sol ús i han portat a terme diverses activitats relacionades amb la campanya, tant a l’institut com al Mercat Central.

El passat 22 de novembre va tenir lloc la clausura del programa amb el lliurament de diplomes a l’alumnat participant.

   
 

El Festival elPetit consolida la dimensió internacional en l’àmbit pedagògic i manté l’aposta pels nous llenguatges artístics i el talent emergent

Mercats

El circuit Mestres que es mouen, inclòs en el Festival, ofereix eines pedagògiques i espais de reflexió pels docents d’escoles Bressol i Educació infantil.

En el marc de elPetit, Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància, que va tenir lloc del 12 al 27 de novembre a Sabadell i a d’altres 10 ciutats de Catalunya i València, s’encetaren diverses línies formatives adreçades als equips pedagògics d’Escola Bressol i d’Educació infantil. El Festival, organitzat per laSala, arribà enguany a la 18ª edició.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .