SBDEduca Març 2023
 

SBD Fira PRO: Formació i Treball s’estrena a Fira Sabadell els dies 2, 3 i 4 de març oberta a tothom amb interès per triar, ampliar estudis o trobar feina

Mercats

Hi van participar un total de 31 centres educatius i 30 empreses i entitats exposiant la seva oferta formativa i de treball

 

SBD Fira PRO: Formació i Treball es va dur a terme a Fira Sabadell els dies 2, 3 i 4 de març organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i d’abast supramunicipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la unificació de les anteriors fires “Connecta’t a l’FP” i “Fira Ocupació Sabadell”, en un únic esdeveniment entorn als sectors: serveis a les persones, serveis a les empreses, indústria, comerç, restauració i fleca, digital i sostenibilitat, amb l’objectiu de donar visibilitat a les professions relacionades.

La Fira va estar oberta a tothom que hagués de triar estudis, també per aquelles persones que vulguessin saber quins estudis poden seguir cursant per créixer professionalment, o bé perquè estiguin en un procés de recerca de feina i vulguin presentar la seva candidatura a una empresa. Durant els tres dies es van realitzar xerrades, demostracions d’oficis i activitats interactives per a vincular les professions amb la formació i la recerca de feina. La fira es presentà en doble format: presencial i en plataforma web.

   
 

Aquesta setmana s’ha obert el període de preinscripció per a l’educació infantil, primària i ESO, fins al 20 de març

TUScampanyaILLA23.jpg

 Alumnes de l’escola Illa han dissenyat la imatge de la campanya que es difon pels autobusos de la TUS

Aquesta setmana s’ha obert el període de  preinscripció escolar de l’alumnat d’infantil i primària i del de secundària per al curs 2023-24, termini que finalitzarà el proper dilluns 20 de març. En aquest marc, i per tal de proporcionar a les famílies tota la informació que puguin necessitar, els centres educatius de Sabadell han organitzat aquestes darreres setmanes les seves jornades de portes obertes.

   
 

El Ple debat la llum verda al carnet d’autobús gratuït per acompanyants d’alumnes inclosos en el programa de desplaçament obligatori de centre

El Ple debat la llum verda al carnet d’autobús gratuït per acompanyants d’alumnes inclosos en el programa de desplaçament obligatori de centre

 És una mesura contra la segregació escolar en el marc del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu

El Ple municipal sotmetrà a aprovació la creació d’un carnet de transport públic urbà per acompanyants dels alumnes inclosos en el Projecte de mobilitat educativa equilibrada i gratuïta com a mesura contra la segregació escolar. La mesura s’emmarca en el Pla Municipal per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu 2017-2027 per combatre les desigualtats educatives.

Aquest carnet es proporcionarà a algunes famílies per poder accedir a l’escola amb transport públic urbà gratuïtament, quan la Comissió de Garanties d’Admissió i la Oficina Municipal d’Escolarització considerin necessari escolaritzar l’infant fora de la seva zona educativa. No es tracta, per tant, d’un benefici al qual pugui accedir tothom, ni que s’hagi de demanar, sinó que s’atorga quan la Comissió ho considera adient en els esmentats casos d’escolarització fora de zona.

   
 

L’Escola Illa ofereix més places i nous tallers d’arts

Mercats

L’Escola d’Art i Disseny Illa inicia aquest 2023 amb una ampliació de la seva oferta de tallers d’art, així com de les places en alguns dels seus cursos ja existents. El període d’inscripció per aquesta nova oferta de tallers d’art va ser del 16 al 20 de gener.

Els àmbits amb noves propostes i més places són els següents:

   
 

El nou contracte de gestió de les escoles bressol municipals incrementa la qualitat del servei

Mercats

El Ple municipal aprova l’adjudicació del servei de gestió d’aquests centres educatius després de la finalització de l’anterior contracte

El Ple municipal va donar, el 30 de gener, el vistiplau a l’adjudicació del contracte de serveis per a la gestió de les escoles bressol i centres d'educació infantil i familiar municipals. Un tràmit que introdueix diferents millores respecte del contracte anterior, que ara ha finalitzat després de ser adjudicat fa quatre anys.

   
 

El vestíbul de l’Hospital Parc Taulí s’omple de música i talent

Mercats

En el marc de les activitats que l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional fa arreu de la ciutat, recentment alumnat de Música de Cambra i de l’Aula de Cant van actuar al vestíbul de l’Hospital Parc Taulí, omplint-lo de música i talent.

   
 

L’educació STEAM en el marc ecosocial

Mercats

El proper 18 d’abril de 17:30h a 18:30h, l’Ajuntament de Sabadell organitza, junt amb l’entitat Fundesplai, el Cafè-diàleg L’educació STEAM en el marc ecosocial: oportunitats del nou currículum: un espai de discussió i reflexió conjunta en el que dialogarem sobre el paper de l’escola en els reptes ecosocials.

   
 

Sabadell va celebrar el Carnestoltes amb activitats als carrers, als mercats municipals i als centres educatius

 carnestoltesescoles

La celebració va tenir  lloc el cap de setmana del 18 i 19 de febrer

El Carnestoltes va arribar a Sabadell el cap de setmana del 18 i 19 de febrer. Els actes els van presentar el passat 9 de febrer l’Associació Grup Disbauxa de Carnaval –l’entitat encarregada d’organitzar-los–, juntament amb Carles de la Rosa, regidor de Cultura. Les associacions veïnals, els mercats municipals i els centres educatius també es van sumar a la celebració, que va rebre el suport de l’Ajuntament de Sabadell.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .