SBDEduca Abril 2023
 

Cicle de xerrades d’orientació adreçades a famílies d’infants i adolescents, en el marc del programa municipal Tàndem Família-Escola

 Abril1B StJordi

 

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat l’habitual cicle de xerrades adreçades a famílies “La primavera de les famílies”, en el marc del programa d’orientació Tàndem Família-Escola . En aquesta edició, el programa pretén ser un espai on reflexionar sobre el procés de creixement dels infants i joves, l’acompanyament a la transició a l’etapa d’estudis post-obligatoris i quin paper juguen les pantalles a la nostra vida i com podem gestionar-les.

   
 

Un Sant Jordi diferent a Torre-romeu

 Abril1B StJordi

El matí del 19 d’abril es va celebrar la tercera edició d’Un Sant Jordi diferent” a Torre-romeu. Aquesta activitat s’organitza des de la Comissió de Lectura del Pla Educatiu d’Entorn i està liderada per la Biblioteca de La Serra i el Servei d’Educació. Aquest any hem gaudit de la lectura d’endevinalles i poemes originals i escrits pels infants de les escoles Joan Montllor i Juan Ramón Jiménez i d’un tast de teatre interpretat per alumnat de l’institut La Serra.

   
 

S’aprova la subvenció pel programa de formació musical A-cordant corresponent al curs 2022-23

 Abril1B StJordi

Un total de 225 alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de les escoles Agnès Armengol, Joaquim Blume i Juan Ramón Jiménez participen enguany en el programa A-cordant, que organitza l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. Aquests tres centres educatius formen part del Pla Educatiu d’Entorn, que es desenvolupa en els barris de la ciutat que pateixen més dificultats socioeconòmiques i que tenen com a objectiu impulsar l’equitat educativa.

   
 

L’escola Illa participa al projecte Ciutat i Escola i inunda la ciutat de formació artística

 Abril1B StJordi

El nou curs 2022-23 ha incorporat a l’Escola Illa, de nou, al Programa Ciutat i Escola, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, i que aposta per connectar l’equitat educativa entre alumnat de diferents centres educatius en diversos projectes oberts a les escoles de Sabadell. En total i durant aquest curs s’oferten 388 activitats.

   
 

Tres escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

 Abril1B StJordi

L’objectiu és reforçar valors, hàbits i capacitats relacionades amb l’emprenedoria a un centenar d’infants

Un total de 94 alumnes de cinquè i de sisè de primària esdevindran aquest curs cooperativistes gràcies al projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), amb què s’ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes creïn cooperatives. Els centres que hi participen són les escoles Can Deu, Sant Julià i Tarlatana. El projecte l’impulsen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria entre els alumnes de cicle superior de primària.

   
 

Procés de renovació dels membres del Consell escolar municipal

 Abril1B StJordi

 

Al passat mes d’octubre es va iniciar el procés de renovació dels membres de Consell Escolar Municipal, després de produir-se la renovació dels consells escolars dels centres educatius a finals de l’any passat.

   
 

Rebuda a alumnes i docents de secundària francesos que participen amb l’Institut Ca n’Oriac en el projecte europeu eTwinning

 Abril1B StJordi

 

Més d’una trentena d’alumnes i professors francesos van visitar Sabadell al mes de març en el marc del projecte europeu eTwinning on participen conjuntament amb l’institut Ca n’Oriac. El projecte té com a objectiu conèixer la realitat del país veí i treballar conjuntament, des d’una visió inclusiva i de gènere, el futur dels joves tant a nivell acadèmic com també professional.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .