SBDEduca Maig-Juny 2023
 

L’espai web Viu l’Estiu recull l’oferta d’activitats impulsada per l’Ajuntament i entitats de la ciutat

 Viulestiu2023

 

L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa per tercer any consecutiu el portal web Viu l’Estiu, on es poden consultar el conjunt d’activitats d’estiu des de diferents àmbits –lleure, esportiu, cultural– adreçades a infants, joves i persones adultes de la ciutat. D’aquesta manera, es posa a l’abast de les famílies tota l’oferta de propostes organitzades per l’Ajuntament i les entitats de la ciutat i alhora es reconeix i promociona l’alt valor educatiu del lleure, com també la tasca que en aquest sentit porta a terme el teixit associatiu.

   
 

Tornen el patis oberts a Sabadell

 obrimpatis

Durant l’estiu i fins al 31 d’agost, Sabadell comptarà amb patis oberts a cinc centres educatius de la ciutat. Es tracta de les escoles Espronceda, Joaquim Blume, Joan Montllor, Tarlatana i Sant Julià que obriran cada tarda de dilluns a diumenge per oferir a infants i joves un espai on jugar lliurement en condicions de confort i seguretat. Els patis compten amb un monitor/a que dinamitza l’espai amb propostes, en cas necessari. Els infants més petits han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Impulsat per l’Ajuntament, el projecte aprofita la qualitat de les instal·lacions educatives i optimitza el seu ús més enllà de l’horari lectiu.

   
 

La passarel·la MODAILLA presenta les col·leccions dels projectes finals de l’alumnat de segon d’Estilisme

 ModaIlla

 

L’Escola Illa va presentar, sota el títol Dress Code 23-42, les col·leccions de moda dels projectes finals de l'alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau superior d’Estilisme d’indumentària (disseny de moda). La desfilada va tenir lloc el dijous dia 11 de maig, a l’Estruch.

La passarel·la torna així a la presencialitat, a viure en directe la desfilada de moda de la Illa, una experiència que feia 3 cursos que no es feia. Ara, finalment, es torna a poder compartir la feina de tot un any amb la gent del sector de la moda, i també amb les famílies i les amistats.

   
 

L’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional celebra el final de curs amb més de 20 concerts amb entrada de franc

 concertficurs2

 

Durant tot el mes de juny l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional ha ofert més de 20 concerts per celebrar el final de curs en el quals han participat les formacions emblemàtiques del centre. A més del concert dels Cors Mixt, Alba i Ohana el 8 de juny I l’Orquestra Simfònica, l’Amadeus i la Stradivari el 14 de juny, també es van actuar la Big Band i el Conjunt de Metalls (13 de juny) o el Quartet de Saxos i el Conjunt Aura (15 de juny), entre moltes altres. Especialment atractiu va ser el concert de Teatre Musical que va tenir lloc el 16 de juny.

   
 

El 12 de maig finalitzà el termini de sol·licitud de beques per a llibres de text i material escolar i per als ajuts menjador

 BEQUES2023

 

L’Ajuntament de Sabadell va obrir el termini de sol·licitud de beques per a l’adquisició de llibres de text i material escolar i per als ajuts menjador corresponents al curs 2023-2024. Les dues convocatòries son dues ajudes diferents que es poden sol·licitar conjuntament amb el mateix tràmit o bé només una d’elles. El termini per realitzar aquesta sol·licitud va finalitzar el 12 de maig.

   
 

El 42è Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart”, premia les obres de nois i noies d’11 a 18 anys

 logo42JOANOLIVER2023

 

S’hi han presentat 132 treballs, entre prosa i poesia

El Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart”, per a nois i noies d’11 a 18 anys, ha celebrat la seva 42a edició, fidel a l’objectiu d’incentivar la creació i expressió literàries entre els infants i adolescents tot promocionant l’ús de l’expressió escrita en català. En aquesta ocasió s’hi han presentat 132  treballs de temàtica lliure: 73 en la modalitat de prosa i 59 de poesia.

La cerimònia de premis ha tingut lloc avui, al Casal Pere Quart, presidida per Manuel Robles, regidor en funcions d’Educació, i Sílvia Oliver, filla de l’escriptor sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart. La dinamització de l’acte ha anat a càrrec d’alumnes de l’Institut La Serra.

   
 

Alumnat de tres escoles participen en el tancament del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME)

 tancamentcueme

 

Alumnat de les escoles Can Deu, Sant Julià i Tarlatana es va reunir el matí del dia 6 de juny en la cloenda del Programa de Cultura Emprenedora (CUEME), que acompanya els infants en la creació de les seves pròpies cooperatives, tot apropant-los així als aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria. Durant la trobada, que va tenir lloc a Fira Sabadell, els infants van participar en diferents jocs cooperatius, van fer balanç de la feina feta dins el programa, van agrair la col·laboració d’institucions, entitats i empreses al projecte i van lliurar una part dels beneficis obtinguts amb les 4 cooperatives creades a les entitats socials que ells mateixos havien escollit.

   
 

El programa musical A-Cordant, impartit per l’Orquestra Simfònica del Vallès, tanca el curs amb dos concerts a Torre-romeu i Sol i Padrís

 tancamentcueme

 

Infants de les escoles Joaquim Blume, Agnès Armengol i Juan Ramón Jiménez, dels barris de Torre-romeu i Sol i Padrís, han estat els protagonistes del concert de final de curs del projecte A-cordant. Un programa de formació, impartit per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) en col·laboració amb l’Ajuntament, que acosta la música a més de 200 alumnes de la ciutat.

Els estudiants van interpretar des de cançons infantils fins a peces d’obres musicals com Mar i cel i d’òpera com Carmen. Els concerts van tenir lloc els dies 16 i 18 de maig a la Ronda de Bellesguard i a la plaça de Cristóbal Ramos. Amb aquests concerts veïnat i famílies han pogut conèixer la feina que es fa a les escoles públiques del seu barri i el resultat del treball dels nens i les nenes al llarg de tot el curs.

   
 

L’estudiant Dani González guanya el Premi Ciutat de Sabadell del Certamen Montserrat Miró de recerca amb un treball sobre la problemàtica de la calç a l’aigua

 premismm

 

L’alumne de l’institut Sabadell, Dani González Galícia, ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Sabadell de la vint-i-dosena edició del Certamen Montserrat Miró de Recerca, que distingeix els millors treballs de recerca d’estudiants de secundària. Aquests premis els convoquen de manera conjunta la Fundació Bosch i Cardellach, l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. L’objectiu és el de reconèixer l'esforç de l'alumnat i el professorat en l'elaboració de treballs de recerca i en la seva projecció pública.

   
 

Joves pel clima! A la recerca de referents juvenils per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic

 jovesxclima

 

Des del Servei de Transició Energètica de l’Ajuntament de Sabadell es porta a terme aquesta proposta educativa que consta d'un seguit de sessions informatives, que donen pas a un conjunt d’activitats de servei a la comunitat, i que té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat d’actuar contra el canvi climàtic.

El Servei comunitari es centra en la investigació i recerca de joves activistes amb projectes transformadors de vida i/o professionals, en clau de millorar la situació d’emergència climàtica actual. Aquesta proposta es configura en la confecció de diferents materials divulgatius i estratègies o activitats de comunicació per difondre els resultats del projecte i de la investigació de l'alumnat participant.

   
 

La marató de concerts Les Musicades, dedicada a les dones compositores, se suma a la celebració del centenari d’Alícia de Larrocha

 Musicades2023

 

Va tenir lloc el dissabte 20 de maig, al Saló del Teatre Principal

La celebració de l’Any Alícia de Larrocha, en el centenari del naixement de la gran pianista catalana, va tenir un espai central en el desenvolupament de la segona edició de les “Musicades”, cicle dedicat al repertori de les compositores de la música clàssica i moderna. Aquesta marató musical va tenir lloc el dissabte 20 de maig, durant tot el dia, al Saló del Teatre Principal.

Les Musicades són un projecte organitzat per l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Sabadell. Entre altres finalitats, pretén visibilitzar les compositores de la música clàssica i música moderna, fomentant que les noves generacions de músics i músiques s’eduquin amb els valors de la igualtat i la paritat ens els àmbits de la composició i la interpretació.

   
 

L’Escola Illa guanya diversos premis del Talent Creatiu i Empresa

 premiilla

 

L’Escola municipal d’Art Illa ha recollit alguns premis durant la vuitena Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny: Taller Creatiu i Empresa, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Cada any, durant aquesta jornada s’atorguen premis als diversos concursos d’aquest programa d’innovació, Talent Creatiu i Empresa, en el qual ha participat alumnat de totes les escoles d’art i disseny de Catalunya.

Aquest curs, l’Escola Illa participava en tres projectes. Concretament en els encàrrecs professionals realitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Nacional de Catalunya i Caixafòrum Barcelona, essent l’escola guanyadora en tot tres.

   
 

L’Escola Municipal de Música presenta la cantata La Força que mou l’univers, amb més de 200 cantaires i l’Orquestra Stradivari

 EMMCANTATA

 

El Teatre Municipal La Faràndula va acollir el passat 10 de maig la presentació de la Cantata La Força que mou l’univers, amb música de Gerard López -professor de l’Escola-, i text de Mireia Durandeau. Hi van participar 230 cantaires de Nivell Bàsic de l’Escola de Música repartits en dos grups, a més de l’Orquestra Stradivari del Conservatori Professional. 

Aquesta presentació, que s’ha assajat al llarg del curs i en la qual hi han intervingut fins a vuit professors de l’Escola, vol potenciar amb l’alumnat un seguit de valors, com ara el treball cooperatiu per arribar a un objectiu comú i apropar-se a tot allò que implica el muntatge d'una producció musical infantil de gran format.

   
 

Alumnat de Sabadell participa en diversos intercanvis europeus

 Intercanvis

L'Escola Estel de Sabadell ha coordinat i liderat aquest curs una experiència inclosa en el projecte europeu Erasmus+, juntament amb altres escoles europees de Grècia, Itàlia, Irlanda, Croàcia i Polònia. L’escola va estar fent d’amfitriona durant la última setmana de maig a aquest grup europeu, de visita a la ciutat, format per 17 alumnes de 6è de primària, 1er i 2n ESO i 17 docents.

En el marc del projecte europeu Erasmus+, l’alumnat ha treballat cinc temàtiques diferents a l'aula a través de diverses activitats. El canvi climàtic, els hàbits saludables, els refugiats, l'addicció a les pantalles i la desigualtat de gènere, han estat els cinc eixos i posteriorment s'ha dut a terme una posada en comú a cadascun dels viatges, on cada país ha presentat com ha treballat cadascuna d’aquestes temàtiques.

   
 

L’escola Vedruna-El Carme acull la final de Primària d’Scrabble, el joc que potencia el coneixement del català de manera lúdica i participativa

 Scrabbleprimaria

El 19 de maig va tenir lloc la final de primària del campionat de Sabadell d’Scrabble escolar en català, a l’escola Vedruna - el Carme. Els participants, de 5è i 6è de primària, provenien de les escoles Catalunya, Mas Boadella, Vedruna – El Carme, Sant Nicolau, Jaume Viladoms, IE Virolet i Vedruna – Immaculada, un total de 80 alumnes.

A les 9:30h va iniciar l’acte que constà de tres rondes de mitja hora cadascuna i a les 12:30h es va fer el lliurament de trofeus i la cloenda.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .