SBDEduca Setembre 2023
 

La conferència “Mirar el món amb ulls crítics”, a càrrec de Francesc Torralba, enceta el curs escolar 2023-24

 obrimpatis

Tindrà lloc el dijous 28 de setembre, a les 6 de la tarda, al Casal Pere Quart

El professor de la Universitat Ramon Llull Francesc Torralba protagonitzarà la ponència de l’acte d’inici de curs que tindrà lloc el proper dijous 28 de setembre, a les 6 de la tarda al Casal Pere Quart. L’acte comptarà amb la presència del Regidor d’Educació, Manuel Robles, de M. Teresa Fons Aumedes, directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental i de Carmina Pinya, directora del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental.

   
 

Sabadell és la cinquena ciutat d'Espanya de més 50.000 habitants que més inverteix en Educació

 obrimpatis

Entre les actuacions, l’Ajuntament ha prioritzat els treballs per adequar les escoles a les altes temperatures provocades pel canvi climàtic

Davant l’increment de les temperatures i els efectes provocats pel canvi climàtic, l’Ajuntament ha situat les mesures per afavorir el confort tèrmic i adequar les escoles com a refugis climàtics com una de les prioritats en les actuacions que porta a terme als centres educatius. Avui, coincidint amb el primer dia de curs a la ciutat, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, acompanyada pel regidor d’Educació, Manolo Robles, han presentat aquestes accions. En total, entre les millores relacionades amb l’adequació davant el canvi climàtic i altres intervencions als centres educatius, l’Ajuntament inverteix al voltant d'1,8 M€. I és que Sabadell és la cinquena ciutat d’Espanya de més de 50.000 habitants que més inverteix en Educació.

   
 

Les escoles bressol municipals inicien el curs amb el 100% d’ocupació

 obrimpatis

Les escoles bressol municipals inicien el curs sense vacants disponibles.

Durant el procés de preinscripció, que es va realitzar entre el 8 i el 19 de maig, es van rebre un total de 1.214 sol·licituds per cobrir un total de 646 places disponibles, la qual cosa significa un augment de quasi el 25% de les sol·licituds respecte el curs anterior. Cal tenir en compte que aquesta primera etapa de l’educació, que compren el període entre els 0 i els 3 anys, no és universal ni obligatòria, d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya, i que per tant no hi ha oferta de places públiques per a tots els infants d’aquesta edat.

   
 

Més de 31.000 infants d’educació infantil, primària i ESO inicien el curs escolar a Sabadell

 obrimpatis

La lluita contra la segregació escolar i les desigualtats educatives marquen l’actuació municipal en el nou curs

L’actuació municipal per lluitar contra les desigualtats educatives i reduir la segregació escolar es reforçarà durant aquest nou curs escolar aquest curs 23-24. En aquesta mateixa direcció, l’Ajuntament continuarà potenciant els programes de lluita contra l`absentisme i l’abandonament escolar prematur. A paritr del 7 de setembre 31.135 nens i nenes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen el nou curs a Sabadell. En total, 482 alumnes menys que el curs anterior, seguint la tendència decreixent dels darrers anys.

   
 

Lectura per a l’èxit educatiu: Comparteix una estona llegint amb un infant

 obrimpatis

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau del programa LECXIT és treballar per apropar el gust per la lectura i la descoberta de la literatura gràcies al vincle amb la persona voluntària i a la implicació de l’entorn dels infants que participen al programa.

El programa es va iniciar a Sabadell el curs 2013-2014, en col·laboració amb la Fundació Jaume Bofill, entitat impulsora del projecte.

   
 

Sabadell celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb un conjunt d’activitats de suport al transport sostenible

 obrimpatis

Sota el lema “Combina i mou-te” promou la intermodalitat del transport

Activitats familiars i infantils, exposicions i xerrades formen part del programa amb què Sabadell va celebrar enguany la Setmana Europea de la Mobilitat. Un conjunt d’activitats que van començar el dissabte, dia 16 i que es van perllongar fins al dia 22. Es tracta d’una cita anual que persegueix promoure hàbits de transport més sostenibles, segurs i saludables.

La bicicleta fou una altra de les protagonistes d’aquesta setmana. El dissabte 16 de setembre, a la plaça del Doctor Robert, hi va haver activitats infantils i familiars d’11 a 14 h, i de 17 a 20 h. Els nens i nenes d’entre 3 a 12 anys van participar en una gimcana i circuit d’obstacles.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .