SBDEduca Octubre 2023
 

L’Escola Illa comença el curs dels ensenyaments reglats amb 136 alumnes nous, la totalitat de places ofertades

 butlletiiniciilla

La lliçó inaugural va anar a càrrec del fundador de Clim Studio, Climent Canal, dijous 19 d’octubre, a les 11.30, al Vapor Llonch

L’Escola Illa ha iniciat ja el curs 2023-2024 amb totes les places ofertades cobertes, pel que fa als ensenyaments reglats. En total, 136 alumnes estudien en un dels cicles formatius de grau superior que ofereix el centre: Gràfica Publicitària, Estilisme d’Indumentària i Il·lustració.

La inauguració oficial del curs de cicles formatius es va dur a terme el dia 19 d’octubre, a les 11.30, a l’auditori del Vapor Llonch, amb la lliçó inaugural a càrrec del dissenyador Climent Canal. Canal és exalumne de l’Illa i fundador de Clim Studio, un estudi d’animació i disseny gràfic que ha treballat per marques tan reconegudes com Samsung, Amazon, Logitech o Facebook.

   
 

30 centres educatius de la ciutat acullen tallers competencials adreçats a més de 800 alumnes de primària i secundària

 butlletiiniciilla

El mes d’octubre 30 centres educatius de la ciutat acullen sis tallers adreçats als infants i joves, que tenen com a objectiu consolidar competències personals i curriculars. Pel que fa a primària, s’ofereixen tres tallers, arts escèniques, ioga i gust per la lectura, amb una participació de 624 alumnes provinents de 21 centres de primària de la ciutat.

El taller d’arts escèniques s’adreça al cicle superior de primària i se centra en l’expressió corporal, el teatre i qualsevol altre disciplina escènica com el circ o la dansa. Les arts escèniques afavoreixen l’adquisició de les competències personals i curriculars de l’alumnat participant. També es pretén despertar vocacions i aficions en els infants.

   
 

Arrenca el programa municipal A Ritme de Barri, que porta la formació musical de guitarra, percussió i cant coral a més de 250 infants de la ciutat

 butlletiiniciilla

Professors de l’Escola Municipal de Música difonen el gust per la interpretació musical a escoles com Sant Julià, Calvet d’Estrella o La Romànica, entre d’altres.

Coincidint amb l’inici de curs i en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Sabadell, l’Ajuntament impulsa de nou el programa A Ritme de barri. Es tracta d’una iniciativa d’equitat educativa basada en la pràctica en grup que pretén acostar l’aprenentatge d’un instrument musical a escoles situades a barris amb una situació sòcio-cultural desafavorida.

Durant tot el curs escolar i en horari lectiu o bé de menjador, professorat de l’Escola Municipal de Música realitza una sessió setmanal d’aprenentatge d’un instrument, com la guitarra o la percussió, i de cant coral. L’activitat s’adreça a tot l’alumnat de 4art, 5è i 6è de primària i es porta a terme de manera coordinada entre el professorat de música de l’escola i el professorat de l’Escola Municipal de Música.

   
 

El programa municipal Ciutat i Escola oferirà més de 380 activitats el curs 2023-24 i preveu la participació de 100.000 escolars

 butlletiiniciilla

Enguany s’incorporen tres noves entitats a l’organització: El Solar dels Gats, la Fundació MAIN i l’Associació Inspira

El Programa Ciutat i Escola oferirà un total de 389 activitats organitzades per 79 entitats i empreses de la ciutat, incloent en aquesta xifra els departaments municipals implicats. D’entre aquestes propostes, 46 son novetats respecte el curs anterior. Aquest curs s’incorporen tres noves entitats organitzadores: El Solar dels Gats, la Fundació MAIN i l’Associació Inspira.

El Solar dels Gats presenta una activitat que té per objectiu sensibilitzar envers el respecte i la convivència amb els gats de la ciutat. Per la seva part,  la Fundació MAIN proposa 7 iniciatives relacionades amb la salut mental i els cànons estètics, la gestió de l’ansietat i la frustració o els rols i estereotips de gènere. Finalment, l’Associació sociocultural Inspira presenta El Taller Estràbic, una proposta de treball vivencial a l'aula amb el grup de músics Xiula, sobre la diversitat i els vincles afectius del grup classe.

   
 

L'Institut Castellarnau organitza la 2a. Jornada d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear

 butlletiiniciilla

Tindrà lloc el proper 22 de novembre a l’auditori de l’Hospital Taulí

L'Institut Castellarnau organitza la 2a. Jornada d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, adreçada a tècnics superiors i graus d'infermeria de l'àmbit. La trobada tindrà lloc a l'Auditori de l'Hospital Universitari Parc Taulí de la nostra ciutat amb l'objectiu de compartir coneixements i contribuir a la millora de la formació dels professionals, tant en l'aspecte tècnic com assistencial.

La Jornada, que tindrà lloc a l'Auditori de la Corporació Sanitària Parc Taulí dimecres 22 de novembre, està adreçada a tècnics superiors de Diagnòstic per la Imatge i Graus d'Infermeria de l'àmbit. La trobada l'organitza l'Institut Castellarnau – l'únic a la ciutat que ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Imatge per al diagnòstic i medicina nuclear.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .