SBDEduca Novembre-Desembre 2023
 

Felicitació Festes 2023 del Regidor d'Educació, Manuel Robles

 NADALA

   
 

Concerts de Nadal a càrrec de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Professional

 CONCERTS

 

Com cada curs l’alumnat de l’Escola Municipal  de Música i Conservatori Professional de Sabadell ha ofert un cicle de concerts vinculats amb les festes nadalenques. Els concerts van començar l’1 de desembre i acaben el 20. Es porten a terme a diferents espais de la ciutat i s’agrupen en tres grans àmbits, els concerts de les corals, de les formacions i de piano.

En total s’oferiran 10 concerts en els quals l’alumnat i el professorat comparteixen amb les famílies i amb totes les persones interessades en les activitats musicals, el treball fet pels estudiants durant el primer trimestre de curs, oferint-los la possibilitat de mostrar en públic el resultat dels seus avenços en la pràctica musical.

   
 

Joves dels instituts, Jonqueres, Ribot i Serra, Pau Vila i Ramar2 reflexionen sobre l’evolució de l’univers al programa Ciència per Nadal d’enguany

 CONCERTS

 

La professora de física quàntica i astrofísica de la UB Carme Jordi Nebot, impartirà una conferència oberta a la ciutadania

Ciència per Nadal a Sabadell, que arriba enguany a la 6ena edició, és una iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics Sabadell-Sant Quirze, que pretén fomentar el coneixement de la metodologia científica a través de l'anàlisi d'un tema científic d’impacte.

Cada edició, que té una periodicitat anual, gira a l'entorn d'un tema científic concret que es tria per la seva actualitat o rellevància social. Enguany el tema és l’origen i evolució de l’univers. El seu anàlisi es realitza en dues vessants, una docent amb la participació d’estudiants d’ensenyament secundari de Sabadell i una altra social destinada a tota la ciutadania consistent en una conferència-col·loqui d’entrada lliure que enguany impartirà la professora de física quàntica i astrofísica de la UB Carme Jordi Nebot el proper dijous 21 de desembre, a les 19h, a l’Auditori de la Fundació Bosch i Cardellach, carrer d’en Font, 1.

   
 

Concert de Santa Cecília, a càrrec d’alumnat del Conservatori Professional de Música de Sabadell

 SANTACECILIA

 

El dia  22 de novembre, a la Sala 1 de l’Espai Cultura, va tenir lloc el Concert de Santa Cecília, a càrrec d’alumnat del Conservatori Professional de Sabadell.

En aquest concert van actuar els alumnes premiats als Concurs de Composició: Roc Alarcón, Oriol Cantalejo i el duet Arnau Cantalejo&Katerina Pedraza.

   
 

Programa Mestres que es mouen: art i educació, un pas més enllà al Festival elPetit

 PETIT

 Una jornada intensiva d'exploració artística que connecta artistes i mestres d’Escola Bressol i Educació Infantil

Sabadell, desembre de 2023 - La formació Mestres que es mouen va celebrar una jornada excepcional el passat dissabte 18 de novembre, com a part integral del Festival elPetit, dedicat a les Arts per a la primera infància i organitzat per laSala de Sabadell.

La jornada d'enguany va assolir un aforament complet amb la participació de 25 mestres  d'Escola Bressol i Educació Infantil. Aquesta iniciativa, que forma part del programa de formació Mestres que es mouen nascut el 2017, destaca per unir art i educació, creant espais d’encontre artístic i explorant noves formes d'aprenentatge entre iguals, posant especial èmfasi en la igualtat de mestres, artistes i infància.

   
 

El Tallers Infantils d’Art de l’Escola Illa presenten una mostra sobre la figura de Marià Burguès

 EXPOILLA

Es pot visitar fins al 14 de gener, al Casal Pere Quart

Els Tallers Infantils d’Art de l’Escola Illa han estat treballant els darrers mesos en  figura de l’artista i activista Marià Burguès (Sabadell 1951-1932). El fruit és la mostra “Abraçar el foc i badar amb el Fum. Un encontre amb Marià Burguès2, que des de la passada setmana i fins al 14 de gener es pot visitar al Casal Pere Quart.

El punt de partida d’aquest treball d’investigació ha estat una imatge fotogràfica inèdita de 1928 que Roc Parés, besnet de l’artista, va trobar a l'arxiu familiar. En ella apareix Marià Burguès compartint coneixements i sabers amb la seva neta Cleòpatra. La fotografia estava realitzada per Frimari Burguès Cañomeras a la casa familiar del carrer Foment de Sabadell.

   
 

Professionals alemanyes de l’àmbit educatiu visiten dues escoles bressol municipals de Sabadell

 ALEMANYS

Un grup de tècniques, formadores i directores de l’àmbit educatiu de 0 a 3 anys procedents de Múnic, Alemanya, han visitat dues de les escoles bressol municipals de Sabadell, per conèixer  el projecte educatiu i l’organització d’aquests equipaments d’educació infantil.

   
 

Com realitzar un mercat d'intercanvi de joguines a l'escola?

 JOGUINES

Us convidem a treballar amb els infants una de les propostes de consum conscient més fàcil i eficient: l’intercanvi de joguines.

Les joguines són els objectes més significatius durant la infantesa, el suport emocional i creatiu que ofereixen a l’hora de jugar i, en alguns casos, en moments importants de la vida dels infants, fan d’elles que siguin tan importants. Actualment i, en especial, en aquestes dates nadalenques, el consum de jocs i joguines esdevé insostenible: tenir moltes joguines i de poca qualitat, joguines que venen de l’altra punta del món, joguines que es llencen amb pocs usos, impossibles de reciclar per la barreja de materials, entre d’altres.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .