Febrer 2023 - 2n trimestre
 

Inici de curs als menjadors escolars

Menus servits

Després de dos anys en què s’han hagut d’aplicar limitacions per frenar la pandèmia aquest curs l’hem iniciat sense cap tipus de restriccions. És evident que aquelles mesures van tensionar en certa manera el temps del migdia i, en general, tot el servei del menjador. Tot i així, i gràcies a la professionalitat del monitoratge, la implicació de les direccions i l’actitud positiva dels infants, es va poder superar de manera remarcable aquella situació.

 
&nbs

Tallers de qualitat per aprofitar el temps del migdia

En breu, us donarem a conèixer detalladament el contingut dels tallers per als infants que es queden al menjador de les escoles que formen part del Pla Educatiu d’Entorn i del projecte PROA+. Com sabeu aquests tallers volen ser un eina per donar un valor afegit al temps del migdia.

Els tallers seran els següents:

 
&nbs

Begudes energètiques: fem-ne un consum responsable

Begudes enrgtiques

En la darrera dècada el consum de begudes energètiques ha augmentat exponencialment. Un de cada quatre infants entre 3 i 10 anys consumeix habitualment aquest tipus de begudes, segons l’informe del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). La xifra augmenta a gairebé un de cada tres en el cas dels adolescents, segons l’enquesta de la Diputació de Barcelona sobre hàbits de salut a 4t ESO. Hi ha publicacions que en descriuen consums superiors.

 
&nbs

Als menjadors no tan sols es menja, l'art també és un aliment

 

Als menjadors no tan sols hi anem a dinar. És un espai vital per a compartir i també hi ha temps per a les activitats lúdiques, per mitjà del joc i la creació artística. L’art també forma part dels nutrients d’una persona i ens ajuda a transmetre un seguit de valors com la tolerància, la igualtat, la solidaritat, l’afectivitat, el respecte, la pau...

 
&nbs

Vetlladores de suport

Als centres ordinaris, l’atenció als alumnes amb necessitats específiques que requereixen una atenció especial de suport en l’espai de menjador, s’ha de dur a terme mitjançant els vetlladors/es que el Departament d’Educació de la Generalitat ha d’incorporar per a l’atenció d’aquest alumnat durant el període lectiu, segons la resolució EDU/1468/2022, de 17 de maig, 

 
&nbs

BÚSTIA MENJADOR

Hem creat un correu específic menjadorsescolars@ajsabadell.cat  per rebre tots els vostres missatges que facin referència als menjadors.