1r trimestre - Octubre 2023
 

Les escoles bressol municipals inicien el curs amb una ocupació del 100%

butlletibressolinicicurs

Les escoles bressol municipals inicien el curs sense vacants disponibles.

Durant el procés de preinscripció, que es va realitzar entre el 8 i el 19 de maig, es van rebre un total de 1.214 sol·licituds per cobrir un total de 646 places disponibles, la qual cosa significa un augment de quasi el 25% de les sol·licituds respecte el curs anterior. Cal tenir en compte que aquesta primera etapa de l’educació, que compren el període entre els 0 i els 3 anys, no és universal ni obligatòria, d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya, i que per tant no hi ha oferta de places públiques per a tots els infants d’aquesta edat.

   
 

Cinc escoles bressol municipals han millorat el confort tèrmic amb la instal·lació de sistemes de bio-climatització, aire condicionat i aïllament tèrmic

Butlletibressolclima

S’han fet actuacions a les escoles bressol municipals de Can Llong, Arraona, Espronceda, Andreu Castells i Calvet d’Estrella

Entre els mesos de febrer i juny, l’Ajuntament de Sabadell ha dut a terme diverses actuacions per millorar el confort tèrmic de cinc escoles bressol municipals: CEIF Can Llong, CEIF Arraona, CEIF Espronceda, CEIF Andreu Castells i EBM Calvet d’Estrella.

   
 

Gaudim de la pluja a l’EBM Joan Montllor

butlletibressolpluja

“La infància és l´etapa de la vida que acaba quan, per primera vegada, mirem un bassal com un obstacle i no com una oportunitat”

 Katty Williams

Durant el curs 2022-2023 l’EBM Joan Montllor va arrencar un nou projecte pedagògic: el Projecte Pluja. A partir de l’observació i reflexió de les professionals de l’escola sobre com les nenes i els nens es relacionen amb la pluja i de les inquietuds, necessitats i interessos que els desperta, es va decidir aprofitar les oportunitats que ofereix la natura, i incloure-la en el dia a dia de l’escola.

L’Escola Bressol Municipal Joan Montllor disposa de grans espais exteriors, on es donen de manera espontània infinitat d’aprenentatges. La pluja és un recurs natural i sensorial que trobem a la nostra vida quotidiana però cal deixar fer, donar temps i oportunitats als infants per gaudir-ne.

   
 

Compartint mirada: Les EBM participen a la Jornada sobre els TEA

 

butlletibressoltea

El passat 9 d’octubre una representació de les professionals de les Escoles Bressol Municipals de Sabadell (direccions, psicopedagogues i tècniques de NEE) van participar en la Jornada de reflexió sobre l’atenció als trastorns de l’espectre autista (TEA) en la primera infància organitzada pel Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Taulí i l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) del Vallès Occidental.

   
 

Bany de natura a l’EBM La Romànica

 butlletibressolromanica

És ben conegut i avalat per nombrosos estudis científics que el contacte amb la natura té nombrosos beneficis per al desenvolupament físic i emocional de les persones.

“La natura és un context que ens acull. La natura forma part de nosaltres i nosaltres formem part de la natura.” Carme Cols

A l'Escola Bressol Municipal La Romànica, ubicada al barri de la Creu de Barberà, al balcó del riu Ripoll a Sabadell, hi ha un racó natural que captiva a grans i petits per igual. Aquest meravellós espai, un hort i un jardí, s'ha convertit en un espai per explorar, aprendre i connectar-se amb la natura.

   
 

Enquestes de satisfacció de les escoles bressol curs 22-23

 butlletibressolenquestes

Durant el mes de juny del 2023 un total de 640 famílies i 129 professionals de les escoles bressol municipals varen contestar les enquestes anònimes de satisfacció del curs 22-23.

L’estudi realitzat anualment inclou diferents àmbits de valoració dividits en quatre ítems:

  • aspectes relacionats amb la gestió, organització de l’escola i atenció a l’usuari
  • servei de menjador
  • pràctica educativa i personal docent
  • aspectes referits a l’ambient escolar i la participació de les famílies
   
 

Nou projecte pedagògic: la placeta de l'EBM Calvet d'Estrella

 butlletibressolplaceta

“L’escola hauria de proporcionar un entorn ric, que només d’entrar-hi fos en si mateix un acte educatiu. Els espais haurien de ser adequats amb el mateix criteri i estima amb el que decorem les nostres cases”. Francesco Tonucci

L’EBM Calvet d’Estrella, disposa d’un espai polivalent al que feia temps que l’equip volia donar una funcionalitat i utilitat més específica. La intencionalitat era crear un espai que oferís la possibilitat de vetllar i contemplar les necessitats físiques, cognitives, socials i emocionals dels infants, oferint una atenció molt més individualitzada, que pogués donar peu a observar, conèixer i detectar possibles interessos i necessitats de cada infant i del grup en general. És per aquest motiu que l’equip va iniciar un projecte per donar una utilitat específica a l’espai polivalent que donés resposta a aquestes necessitats concretes.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .