SBDEduca Gener-Febrer 2024
 

L’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional obren el període de preinscripció pel curs 2024-2025

 butlletigen24 1

Del 8 al 20 de març tindrà lloc la preinscripció a l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional

L’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional obren el període de preinscripció als seus estudis per al curs 2024-2025, entre el 8 al 20 de març.

Com és habitual, l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional ofereix una àmplia oferta d’ensenyaments musicals que engloba 18 instruments i els ensenyaments reglats del Conservatori Professional.

   
 

Quatres escoles bressol municipals comptaran amb espais familiars oberts a tothom

 butlletigen24 1

Aquesta setmana es porta a aprovació del Ple una modificació del contracte de serveis per posar en marxa aquesta nova proposta

L’Ajuntament posarà en marxa, un cop s’aprovi pel Ple municipal, espais familiars a les escoles bressol municipals per oferir a les famílies amb infants d’1 a 3 anys, siguin o no usuàries de les escoles, un espai d’acompanyament i suport durant les primeres etapes del desenvolupament dels seus fills i filles. El servei s’oferirà inicialment a les escoles bressol municipals Andreu Castells, Joaquim Blume, Espronceda i Creu Alta. Avui el Ple debatrà la modificació del contracte de serveis per articular aquest nou programa.

   
 

SBD Fira PRO: Formació i Treball torna a la Fira Sabadell el 6, 7 i 9 de març

 butlletigen24 1

Està previst que un total de 30 centres educatius i 45 empreses i entitats exposin la seva oferta formativa i de treball

SBD Fira PRO: Formació i Treball torna a la Fira Sabadell els dies 6, 7 i 9 de març, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i d’abast supramunicipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. La fira s’adreça a tothom que hagi de triar estudis, a aquelles persones que vulguin saber què poden estudiar per créixer professionalment com també a qui estigui en procés de recerca de feina i vulgui presentar la seva candidatura a una empresa.

És la segona edició d’un model de fira que parteix de la unificació de les anteriors “Connecta’t a l’FP” i “Fira Ocupació Sabadell” en un únic esdeveniment, per donar a conèixer les característiques de les ocupacions més rellevants del territori, així com les formacions per accedir-hi i donar resposta a les necessitats de les persones que volen orientar o reorientar el seu futur professional. Els sectors presents a la fira són: serveis a les empreses, serveis a les persones, indústria, construcció i mobilitat, transformació digital, energia i sostenibilitat i agroalimentació. 

En l’àmbit formatiu, s’ha previst la presència de 30 centres educatius que es mobilitzen per mostrar als estands la seva oferta i orientar adults, joves i famílies sobre l’aprenentatge al llarg de la vida. En aquest sentit, la formació professional inicial s’organitza mitjançant un sistema integral modular i flexible, que va des de la formació bàsica, els itineraris de formació i inserció, els cicles formatius de grau mitjà i superior i els cursos d’especialització fins a la formació ocupacional, que s’articula en certificats parcials o totals de competències professionals.

   
 

Jornada de les Arts a Ca l’Estruch

 butlletigen24 1

Sabadell ha estat tradicionalment una ciutat lligada a les arts en les seves diferents vessants, gràcies a una xarxa àmplia d’iniciatives públiques, privades i associatives adreçades a totes les edats que configuren un mapa ric i divers de la formació artística a la ciutat.

Des de l’Ajuntament de Sabadell, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es vol fer una aposta per donar a conèixer la formació artística entre l’alumnat de 4t d’ESO i en aquesta línia organitza el proper dia 21 de març, a Ca l’Estruch, la Jornada de les Arts. És una proposta que pretén orientar a l’alumnat en relació als estudis relacionats amb les arts i que acollirà una mostra d’aquesta xarxa de centres de formació.

   
 

L’Ajuntament invertirà 750.000 euros en la renovació i millora de la pintura i els revestiments de les escoles Concòrdia i Floresta

 butlletigen24 1

La Junta de Govern Local aprova inicialment el projecte de reforma

Les escoles Concòrdia i Floresta es renovaran gràcies al projecte de pintura i revestiments aprovat avui de forma inicial per la Junta de Govern Local. Els treballs comportaran una inversió de 749.992 euros.

En el cas de l’escola Concòrdia, els treballs consistiran en la reparació de paraments i pintura integral de l’equipament. Un dels objectius de l’obra és resoldre les deficiències de les façanes, per la qual cosa es farà una intervenció en el revestiment i la pintura. La fusteria exterior metàl·lica, les reixes exteriors i els tancaments interiors també seran objecte de millora.

   
 

Jornada per a professionals de l’orientació: la comunitat educativa i les administracions públiques treballen en xarxa per combatre l’absentisme escolar prematur.

 butlletigen24 1

El dia 23 de gener es va celebrar a Fira Sabadell Sabadell Orienta: Jornada per a professionals de l’orientació. La iniciativa ha estat promoguda pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell dins de l’Estratègia Local d’Orientació Sabadell Orienta i amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’Estratègia Local Sabadell Orienta coordina les accions de diferents regidories de la ciutat, Promoció Econòmica, Joventut i Educació, amb una cultura de la corresponsabilitat i colideratge davant l’absentisme escolar prematur (AEP), que situa les noves oportunitats educatives com a marc de referència comú. L’objectiu se centra a fer un seguiment adequat de les trajectòries dels i les joves en risc d’AEP, per tal d’oferir-los des del territori una resposta coordinada, sostenible i a llarg termini.

   
 

Joves italians i noruecs visiten Sabadell en un intercanvi europeu amb l’Institut Arraona per reflexionar sobre voluntariat i sostenibilitat

 butlletigen24 1

Alumnes de dos instituts d’Itàlia i Noruega treballen aquest curs amb  l’Institut Arraona en el programa KA 220 Voluntariat i sostenibilitat del projecte europeu Erasmus+. En aquest marc, 22 joves italians (de 3r i 4rt d’ESO del centre Isis Gobetti Volta) i 17 noruecs (de 1r. de Batxillerat de l’Spjelkavik Videregående Skole) visiten aquesta setmana Sabadell provinents de  les ciutats de Bagno (Ripoli), a la Toscana italiana i d’Ålesund, a Noruega. Avui, els grups han estat rebuts a l’Ajuntament.

   
 

Finalitzen els treballs de pacificació i millora de l’accessibilitat a l’entorn de l’Escola Xaloc

 butlletigen24 1

Les millores han convertit un tram del carrer de Puig Major en un espai amb vorera i calçada al mateix nivell

Els treballs de pacificació i eliminació de barreres arquitectòniques per millorar l’accessibilitat a l’entorn de l’Escola Xaloc han conclòs i a partir d’avui, 12 de febrer, el carrer de Puig Major s’obre de nou a la ciutadania. Aquesta iniciativa es suma al conjunt d’accions per avançar cap a una mobilitat escolar més sostenible i segura arreu de la ciutat.

   
 

El programa de Mentoria Social Juvenil per afavorir que joves d’ESO continuïn estudiant manté obert el procés de selecció de persones mentores

 butlletigen24 1

Dins el programa, que es desenvolupa a tres instituts, alumnat universitari o de cicles de grau superior acompanyen joves de secundària

Impulsat per l’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb Camins Fundació, el programa de Mentoria Social Juvenil treballa per proporcionar més oportunitats educatives als estudiants de secundària i afavorir que continuïn estudiant. Per això, es basa en la metodologia d’acompanyament social, on estudiants universitaris i de cicles de grau superior actuen com a mentors/-res d’alumnat de primer a quart d’ESO. El programa, que enguany es desenvolupa als instituts Jonqueres, Arraona i  Agustí Serra i Fontanet manté obert el procés de selecció de persones mentores.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .