SBDEduca Abril-Maig 2024
 

Musicades, 3a edició

MUSICADES

El proper dissabte 25 de maig se celebraran les Musicades, la marató de concerts dedicada a les compositores de la música clàssica i moderna, que organitza per tercer any consecutiu l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell.

Amb la voluntat de donar visibilitat al repertori escrit per dones, i amb el clar objectiu d’introduir la música d’autoria femenina dins el currículum dels ensenyaments musicals, l’alumnat de l’EMMCP protagonitzarà una marató de concerts que, enguany, posa el focus en les obres per a formacions de cambra, ensembles i grans conjunts vocals i instrumentals. A més, les Musicades del 2024 han volgut sumar-se a la celebració de la capitalitat cultural de Sabadell amb una proposta ambiciosa, que compta amb 28 actuacions musicals que inclouen obres de 24 compositores diferents, 17 de les quals són autores vives, i que mobilitzarà a més de 200 alumnes de l’EMMCP.

   
 

La passarel·la MODAILLA presenta les col·leccions dels projectes finals de l’alumnat de segon d’Estilisme d’Indumentària

DESFILADA

L’Escola Illa presentarà el proper dijous, 9 de maig, a l’Estruch, la seva desfilada de moda. Per la passarel·la desfilaran els projectes finals de l'alumnat de segon curs del cicle formatiu d’Arts Plàstiques i Disseny de Grau Superior d’Estilisme d’Indumentària, sota el títol Dress Code 24-43. La passarel·la és una experiència que permet, als alumnes i a l’escola, compartir la feina de tot un any amb la gent del sector de la moda així com amb les famílies i els amics.

Per una banda, per a l’alumnat de disseny de moda, la realització de la passarel·la ha representat una experiència totalment immersiva durant el segon quadrimestre i d’altra, per a l’Escola Illa és tracta d’una activitat transversal i imprescindible on també participen els altres cicles formatius, el de disseny gràfic, en la realització de tota la gràfica de la desfilada, dissenyada des del currículum del cicle en format workshop i el d’il·lustració, amb la seva participació i col·laboració en el backstage i en les tasques d’atenció al públic assistent. També, pel que fa a maquillatge i perruqueria, l’Escola Illa ha pogut comptar amb la col·laboració de l’alumnat de l’Institut Ribot i Serra de Sabadell.

   
 

Torre-romeu i Sol i Padrís acullen els concerts de final de curs de l’A-cordant, el programa de formació de l’OSV que acosta la música a més de 200 infants

 A CORDANT

Un any més, l’alumnat que participa en el projecte A-cordant oferirà dos concerts de final de curs en els seus entorns més propers per fer-nos vibrar amb les cançons de violí i violoncel que han practicat durant tot el curs durant l’hora de música, dirigits per músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El primer concert serà el dimarts 14 de maig, a les 10.30 h del matí, davant de les piscines Joan Serra i l’oferirà l’alumnat de l’orquestra de l’escola Joaquim Blume. El segon concert serà el dijous 16 de maig, a les 10.30 h, davant de la Biblioteca de La Serra, i en aquest cas el protagonitzaran les orquestres de les escoles Agnès Armengol i Juan Ramon Jiménez.

Entre d’altres tocaran peces de la pel·lícula “Pirates del Carib”, del “Llibre Vamoosh” o la peça original d’un dels músics de l’OSV anomenada “Visca l’orquestra”.

   
 

Quatres escoles bressol municipals compten amb espais familiars oberts a tothom

 butlletigen24 1

L’Ajuntament posa en marxa espais familiars a les escoles bressol municipals per oferir a les famílies amb infants d’1 a 3 anys, siguin o no usuàries de les escoles, un espai d’acompanyament i suport durant les primeres etapes del desenvolupament dels seus fills i filles.

El servei s’ofereix inicialment a les escoles bressol municipals Andreu Castells, Joaquim Blume, Espronceda i Creu Alta. 

   
 

Renovació membres Consell 2024

LOGO CONSELL

QUI POT SER CONSELLER O CONSELLERA?

Poden ser conseller els nens i nenes que durant aquest curs 2023-2024 fan 4rt i 6è de primària i que així ho desitgin i que comptin amb l’autorització dels seus pares o persones tutores, presentaran les seves candidatures i hi haurà un sorteig entre totes elles. El mandat dels consellers i conselleres serà inicialment de dos anys.

   
 

Quatre escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

 CUEME

L’objectiu és reforçar entre 120 infants valors, hàbits i capacitats relacionades amb l’emprenedoria
 

Un total de 120 alumnes de cinquè i de sisè de primària esdevenen aquest curs cooperativistes gràcies al projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), amb el qual s’ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè l’alumnat creï cooperatives. Els centres que hi participen són les escoles Estel, Sant Julià, Tarlatana i Vedruna Immaculada. El projecte l’impulsen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria entre els alumnes de cicle superior de primària. 

   
 

El programa municipal Tàndem Família-Escola proposa un nou cicle de xerrades d’orientació adreçades a famílies d’infants i adolescents aquesta primavera

tndem famlia escola

El passat dimarts 10 d’abril es va posar en marxa una nova edició de “La primavera de les famílies”, un cicle de xerrades encaminades a acompanyar les famílies d’infants i joves de la nostra ciutat en la seva aventura diària d’educar.

Es tracta d’un cicle que vol consolidar-se com un espai de reflexió i debat al voltant de temes que generen inquietud a mares, pares i familiars d’infants. Compartir idees, donar-los eines i plantejar-los altres punts de vista amb l’objectiu que la criança en les diverses fases del desenvolupament dels seus fills i filles no els sigui una tasca solitària i que puguin resoldre dubtes i encarar reptes amb serenitat.

   
 

Preinscripció a les escoles bressol públiques per al curs 2024/2025

preinscripcions 1

Ja s’han publicat les dates del procés de preinscripció i matriculació per a les escoles bressols públiques.

El procés de preinscripció es realitzarà de forma telemàtica entre els dies 8 i 21 de maig (ambdós inclosos).

Les Escoles Bressol Municipals de Sabadell es caracteritzen per mantenir una estreta col·laboració amb la família, oferint projectes pedagògics innovadors amb unes instal·lacions respectuoses amb les necessitats dels infants i amb propostes educatives diverses en funció de les diferents àrees del desenvolupament.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .