2n trimestre - Abril 2024
 

Preinscripció a les escoles bressol públiques per al curs 2024/2025

preinscripcions 1

Ja s’han publicat les dates del procés de preinscripció i matriculació per a les escoles bressols públiques.

El procés de preinscripció es realitzarà de forma telemàtica entre els dies 8 i 21 de maig (ambdós inclosos).

Les Escoles Bressol Municipals de Sabadell es caracteritzen per mantenir una estreta col·laboració amb la família, oferint projectes pedagògics innovadors amb unes instal·lacions respectuoses amb les necessitats dels infants i amb propostes educatives diverses en funció de les diferents àrees del desenvolupament.

   
 

Quatres escoles bressol municipals comptaran amb espais familiars oberts a tothom

 butlletigen24 1

L’Ajuntament posarà en marxa espais familiars a les escoles bressol municipals per oferir a les famílies amb infants d’1 a 3 anys, siguin o no usuàries de les escoles, un espai d’acompanyament i suport durant les primeres etapes del desenvolupament dels seus fills i filles.

El servei s’oferirà inicialment a les escoles bressol municipals Andreu Castells, Joaquim Blume, Espronceda i Creu Alta. 

   
 

L’Hora del cafè al CEIF Espronceda. Ús de pantalles en la petita infància

Espronceda s pantalles


Periòdicament, les escoles bressol municipals ofereixen xerrades per a les famílies de l’escola sobre temes d’interès en relació a la infància i la seva educació. Avui, dels del CEIF Espronceda ens comparteixen el contingut de la darrera “Hora del cafè” que es va realitzar el passat 12 de febrer.

En aquesta ocasió la xerrada va estar coordinada per el Servei de Salut de l’Ajuntament de Sabadell i va tractar un tema molt d’actualitat: l’ús de les pantalles durant la petita infància (els 0 als 3 anys).

   
 

Moviment lliure al Vapor Buxeda

 moviment lliure Buxeda

 

Al CEIF Vapor Buxeda Nou tot allò que l'infant viu a l'escola, com a professionals, se li dona molta importància. Des de l'arribada i la trobada amb l'adult de referència i la resta d'infants, fins als moments de joc, alimentació, descans, higiene, expressivitat motriu... I tant allò que es reprodueix de forma periòdica com allò més inesperat: una descoberta, una mirada, un gest...

Avui ens volem fixar concretament en un d’aquests aspectes de la vida quotidiana al què donem especial importància: el moviment lliure.

   
 

Col·laboració entre el CEIF Can Puiggener i el Centre Ocupacional TEB Vallès

 

collab TEB


Com sorgeix aquesta experiència

Fa uns mesos, el Marc, pare de l’escola bressol CEIF Can Puiggener i psicopedagog del centre ocupacional TEB Vallès de Castellar del Vallès,  va proposar poder fer una col·laboració entre el seu centre de treball i l’escola bressol on porta al seu fill.

El centre ocupacional TEB Vallès és una cooperativa que treballa per oferir una vida inclusiva a persones amb diversitat funcional.

Els dos centres es van coordinar per definir aquesta col·laboració i proposar activitats concretes per garantir l’èxit del projecte. L’objectiu  principal era establir una connexió entre els alumnes del centre ocupacional i els infants de l’escola bressol i que poguessin gaudir els uns amb els altres , la vegada que s’intenta eliminar les etiquetes que es fiquen a les persones amb discapacitat i es visibilitza que aquest col·lectiu pot treballar de forma ordinària com qualsevol altre persona. Les trobades es van iniciar al mes de gener i estan programades fins a finals de curs.

   
 

Teixint relacions: nou projecte entre el CEIF Arraona i el CEE Bellapart

 Arraona i CEE Bellapart

 

Teixir vincles, compartir, créixer, aprendre, cuidar-nos, incloure, somriure...viure! (CEIF Arraona)

El Centre d’Educació Especial Francesc Bellapart i el Centre d’Educació Infantil i Familiar Arraona situats ambdós al carrer de la Palma, del barri dels Merinals, han iniciat un projecte que, en paraules dels seus responsables, està resultant un regal per totes les persones que hi formen part.

Avui parlem amb les seves organitzadores:

   
 

Per Carnestoltes, l’infant al centre! El CEIF Andreu Castells ens expliquen com aconseguir-ho.

carnestoltes


El Carnestoltes prové d’una festa pagana que pretenia alliberar-se de les privacions que arribaven amb la Quaresma, dies de repressió i sacrifici. Actualment, és una festa popular on la disbauxa, la sàtira i la gresca en són els principals protagonistes. És una celebració on pren rellevància la transformació, ja que mitjançant les disfresses les persones juguen a adquirir identitats que no els hi són pròpies.

Entre els 0 i els 3 anys no tots els infants estan preparats per transformar-se en algú altre

Dels 0 als 3 anys, l’adquisició de la identitat i la comprensió del món està encara en procés, i el fet de disfressar-se, de transformar-se, pot crear algunes angoixes en els infants. A partir dels 3 anys, i fins a l’adultesa, el plaer per disfressar-se és molt personal i el que per uns és l’excusa perfecta per divertir-se, a altres els desperta incomoditat.

   
 
     
 
L’Ajuntament de Sabadell tractarà les dades personals necessàries per a l’activitat del servei d’Educació , amb la finalitat de gestionar i fer difusió de temes de l’àmbit educatiu, en els termes que estableix el Reglament Europeu de Protecció de Dades RGPD 2016/679 i altra legislació vigent.
Les vostres dades no seran cedides a cap altra persona, sense la vostra autorització explícita. Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les o suprimir-les, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sabadell o enviant un correu electrònic a educacio@ajsabadell.cat. Les vostres dades es conservaran mentre no se’n sol·liciti la supressió .