CA EN ES

Alumnes de l'Institut Vallès participen amb estudiants europeus en un programa sobre l’impacte de l’activitat humana en el planeta

SBDEducaMaig2

 

Alumnes de secundària d’Alemanya, Grècia i Itàlia participen amb estudiants de l’IES Vallès en un programa de sensibilització sobre els efectes en el planeta que té l’activitat humana, en qualsevol de les seves dimensions. Per aquest motiu van visitar Sabadell la setmana del 10 de maig i continuar així amb el projecte. El regidor d’Educació, Manuel Robles, va presidir l’acte de rebuda institucional d’aquest grup d’alumnes de primer de batxillerat i professorat de Neumünster (Alemanya), Acharnon (Grècia) i Lampedusa (Itàlia). Juntament amb el centre amfitrió, l’INS Vallès, van ser un total de 62 assistents que han participat en aquesta iniciativa fins al 13 de maig.

El projecte Anthropocene s’engloba dins el marc del programa Erasmus+ i té una durada de dos anys. Es va iniciar el passat mes de setembre amb la rebuda dels professors visitants a Sabadell. El projecte consta de diverses estades, en les quals l’alumnat té la possibilitat de conèixer de primera mà la cultura d'altres països i treballar conjuntament el contingut del projecte amb altres alumnes europeus. La primera estada d'alumnes fou el passat mes de març a Itàlia. Els estudiants sabadellencs viatjaran el curs vinent a Alemanya, durant el mes d'octubre, i a Grècia, el novembre. 

L'objectiu del projecte Anthropocene és sensibilitzar els joves de l'impacte de les actuacions de l'home sobre la Terra i com els àmbits polític, social i educatiu poden abordar aquest repte en el context europeu de la nostra societat.