CA EN ES
          

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Pla de la memòria democràtica
Taula d'entitats
Espais de memòria
Memòria de la deportació
Història de Sabadell
Recursos per al professorat

Recupera el vídeo de l'Audiència Memorial a Sabadell. Vivències personals i familiars durant la Guerra Civil o el Franquisme

El passat 17 de febrer, a l’Auditori Pere Quart, va tenir lloc l’acte “Audiència Memorial” a Sabadell, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona. Una dotzena de persones sabadellenques van compartir el seu relat sobre vivències personals i familiars durant la Guerra Civil o el Franquisme, amb l'objectiu de trencar el silenci, fer memòria, contribuir al coneixement dels fets i posar-los en valor.
 
Emmarcat en el Programa de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Sabadell, l’acte estava orientat a la reparació simbòlica i al reconeixement institucional de totes les víctimes. També es facilita la transformació de possibles ressentiments i la posada en valor de la resiliència individual i col·lectiva davant aquests fets.
 

 

Arran de l'acte, la Xarxa Audiovisual Local ha produït també el docuemntal "Audiència Memorial. La Guerra Civil i el franquisme a Sabadell", que podeu veure en aquest enllaç.

 

Notícies