PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
          

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Pla de la memòria democràtica
Taula d'entitats
Espais de memòria
Memòria de la deportació
Història de Sabadell
Recursos per al professorat

Recupera la conferència "La repressió franquista a Sabadell", al Museu d'Història

En el marc de la col·laboració entre el CEDID i l’Ajuntament per l’elaboració d’un Pla de Memòria Democràtica, el CEDID va treballar el projecte Sabadell: ciudadanía y libertades públicas. Un modelo para la memòria democrática en contextos urbanos. Com a resultat, es va realitzar un informe sobre les víctimes de la repressió a Sabadell durant la guerra civil i la postguerra immediata, i un memoràndum titulat “Sabadell: ciutadania y llibertades públicas” que analitza la repressió del període 1945-1977.

Tenim, doncs, una perspectiva rigorosa i àmplia sobre el que va significar la repressió a Sabadell durant l’època franquista, i ens posa sobre la taula diversos reptes de futur en relació a la memòria democràtica i al reconeixement de la lluita antifeixista de totes les èpoques.

Per presentar-nos aquests informes i donar-nos aquesta perspectiva sobre la repressió franquista a Sabadell, comptem amb els historiadors Martí Marín i Joan Gimeno, que el dimeces 8 de febrer van oferir-nos la conferència "La repressió franquista a Sabadell".

 Podeu recuperar-la en aquesta publicació a instagram:

2023 02 08 Conferencia

(Febrer de 2023)

Notícies