PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
          

SABADELL CINEMA

23
Gener
2018

L’Ajuntament promourà la formació, la difusió i el suport a la indústria cinematogràfica i de producció audiovisual

S’inicia el desenvolupament d’un Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals

L’Ajuntament promourà la formació, la difusió i el suport a la indústria cinematogràfica i de producció audiovisual
S’inicia el desenvolupament d’un Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals

Amb l’objectiu de donar suport a la creació audiovisual i, alhora, contribuir al coneixement de la història i el llenguatge cinematogràfic entre la ciutadania, l’Ajuntament de Sabadell ha començat a desenvolupar un Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals.

La voluntat passa per impulsar polítiques públiques que contribueixin a tenir espectadors formats, exigents, crítics i compromesos amb els drets de la ciutadania i amb el seu entorn. “En aquesta línia de treball -ha explicat el regidor de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler, l’Ajuntament vol donar suport a les entitats que estan impulsant programació cinematogràfica i oferir una programació pròpia que la complementi i pugui atreure nous públics”.

A més, per tal de donar suport a la producció i a la industria cinematogràfica i de l’audiovisual es duran a terme accions orientades a facilitar les condicions dels rodatges.

Per l’elaboració d’una part d’aquest Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals, la ciutat comptarà amb l’assessorament de l’actriu i artista, Amparo Moreno.

En paraules de Miquel Soler: “El projecte requeria d’un assessorament específic i creatiu per posar en marxa el pla i Amparo Moreno serà la persona que ens aportarà aquesta visió, la seva experiència ens permetrà definir com ha de ser un dels eixos importants que tindrà aquest Pla de Foment del Cinema: una Filmoteca local, ubicada a l’auditori, al carrer de Lacy.”

De la seva banda, Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació ha explicat que: “Sabadell pot convertir-se en un pol d’atracció a través de la projecció de pel·lícules en pantalla gran i en versió original. Aquest ha de ser un atractiu més de promoció de la nostra ciutat”.

Agents que hi treballen

Entenent que l'audiovisual pot ser una eina de promoció de la ciutat, el Pla de Mandat 2016-2019 ja contempla impulsar mecanismes de col·laboració amb les productores o assessorar i facilitar permisos de rodatge, entre d'altres mesures.

Per aquesta raó, una de les accions que es treballarà en el marc del Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals és establir línies de col·laboració amb les diferents entitats que fomenten el cinema a Sabadell.

També es preveu col·laborar amb altres entitats de la ciutat en la projecció de pel·lícules o documentals relacionats amb les finalitats que persegueixin i relatius a la temàtica que es treballi en tot moment: sensibilització, conscienciació, denúncia,...

A més, s’impulsaran els instruments de participació necessaris perquè totes les persones i entitats interessades en el foment del cinema puguin aportar idees o suggeriments, explicar el que realitzen, buscar sinèrgies i participar en la presa de decisions.

Fomentar l'accés a la cultura i llenguatge del cinema

Un altre dels eixos en què es vol incidir és en oferir una programació estable de cinema alternatiu i complementari al que treballen les entitats de cinema de la ciutat. També es volen oferir eines i instruments als centres d’ensenyament en les activitats formatives relacionades amb el cinema. Així mateix, es preveu promoure activitats complementàries que afavoreixin l’adquisició d’una cultura cinematogràfica.

Atraure produccions audiovisuals

El Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals també desenvoluparà les accions per promoure i atraure produccions audiovisuals a Sabadell, facilitant la seva realització. En aquest context, es preveu elaborar un reglament regulador que garanteixi un procediment d’autorització àgil i transparent; treballar per disposar d’unes ordenances fiscals específiques que estableixi taxes i preus públics; habilitar una oficina presencial que centralitzi les demandes i necessitats dels equips de rodatge; fer difusió dels rodatges que es realitzen a Sabadell i establir mecanismes de col·laboració amb la indústria cinematogràfica de la ciutat o de les produccions que es realitzin a Sabadell, per tal que es facin activitats divulgatives i pedagògiques al territori, especialment en centres d’ensenyament.

En darrer terme, un altre del eixos importants serà impulsar accions per a l’enfortiment del sector audiovisual de la ciutat a través de la identificació de totes les organitzacions del sector cinematogràfic de Sabadell; conèixer les seves necessitats, a curt i llarg termini i dissenyant conjuntament actuacions que donin satisfacció a aquestes necessitats, si s’escau.