PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
          

SABADELL CINEMA

11
Febrer
2014

La 3a Edició del Festival porta una setmana de cinema de terror a la ciutat

Durant una setmana, del 17 al 23 de febrer, Sabadell acollirà un munt de propostes de cinema a diferents espais de la ciutat

Durant una setmana, del 17 al 23 de febrer, Sabadell acollirà un munt de propostes de cinema a diferents espais de la ciutat, a més de dues maratons de terror. A més, el Festival també inclou un taller de maquillatge per als més petits i la primera fira de cinema.

Quim Carné, regidor de Cultura, ha comentat, en la roda de premsa d’aquest migdia que el Festival ha arribat a la consolidació. Carné ha recordat la primera edició del festival a l’Estruch, de la mà de l’Associació de Veïns de Torreguitart, i com ha crescut el certamen, ja que

es fan molt bé les coses amb ganes de créixer i ampliar el nombre de col·laboracions. Sabadell té una vinculació especial amb el cinema ja que es fan moltes activitats com tallers de cinema, Mecal, cinema familiar, cineclub i cinema en català, entre d’altres.

Antonio Cuadrado, un dels organitzadors del Festival de Cinema, ha explicat l’evolució del Festival en només tres anys.

Com va passar de l’Estruch a fer-se el segon any a l’Imperial amb més col·laboracions com el museu del Gas i el Cineclub. Aquest any, encara ho hem ampliat més per donar a conèixer obres del gènere amb poca repercussió, aquest any amb el subtema del zombies. Hem passat d’una sessió el dissabte a la nit a una setmana de programació.

Hélène Vietti, de l’Alliance Française de Sabadell, ha comentat que

és un honor inaugurar el cicle el dilluns, 17 de gener, en una sessió gratuïta on es tornarà a presentar el cicle. L’Alliance està encantada de participar en una iniciativa divertida i diferent, amb una pel·lícula francesa.

Josep Poblet, de Cineclub Sabadell, ha expressat la seva alegria de

col·laborar perquè el Cineclub té com a objectiu divulgar i difondre el cinema. Treballem diferents eixos i un d’ells és el de les revisions amb l’emissió del film Carnival of souls.

Josep Maria Porta, de Sabadell Comerç Centre, ha declarat que

el comerç de la ciutat defensa la ciutat i la cultura perquè igual que el mateix comerç són un dels eixos vertebradors d’una ciutat que està viva.

La tercera edició del Festival de cinema de terror de Sabadell s’obre amb la projecció del segon film del jove director Xavi Miralles El árbol sin sombra, una proposta centrada en el terror emocional. La ració de curtmetratges serà doble: es podran veure els que han estat finalistes del concurs de Micrometratges  i els dels participants en la Marató de curts.

La Marató del dissabte als cinemes Imperial consta d’una selecció de cinc pel·lícules i cinc curtmetratges. 

El veterà director Jorge Grau rebrà el premi honorífic concedit per l’organització del certamen. Jorge Grau també serà qui atorgui el Premi al millor Micrometratge de terror.

Més informació:

 http://www.sabadellfilmfestival.com/