07
Novembre
2017

Tret de sortida a la 1a Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

180 alumnes assisteixen a la projecció de la pel·lícula Ocells de pas, en el marc del programa Ciutat i Escola

Alumnes d’educació primària de diverses escoles de la ciutat han participat en la primera de les activitats de la Mostra de Cinema Animal a Sabadell: la projecció d’Ocells de pas, una pel·lícula que posa en valor l’amistat, la superació dels límits i l’amor cap als éssers vius.

L’activitat, que va acompanyada de material pedagògic per treballar a les escoles, pretén fomentar el respecte cap als animals, donant-los la importància que tenen en el planeta terra i, alhora, reflexionar sobre les injustícies que pateixen i la recerca de solucions conjuntes a aquest fet. En la benvinguda als escolars, Miquel Soler, regidor de Benestar Animal i de Foment de les Arts Audiovisuals, ha destacat que “s’ha de formar la població en l’empatia cap als éssers vius” , i ha insistit en la necessitat de “construir una societat millor més compromesa amb les persones i els animals”.

La pel·lícula Ocells de pas ha estat premiada en set festivals de cinema i ha obtingut el Gran Premi al millor llargmetratge a l’International Children Film Festival de Nova York i el Premi Principal del Jurat Internacional al Festival FIFEM de Montreal.

D’altra banda, dijous vinent es farà una segona projecció de la pel·lícula, on hi ha prevista la participació de 240 alumnes. Les activitats d’aquesta mostra continuaran el divendres al Cinema Imperial, amb la projecció dels curts finalistes del concurs, i el dissabte, amb el lliurament de premis dels curts guanyadors i la visualització d’una sèrie de pel·lícules i curtmetratges relacionats amb el cinema animal.