07
Novembre
2019

Comença l’actuació que permetrà substituir pins blancs del carrer de Santa Teresa per espècies més idònies

Comença l’actuació que permetrà substituir pins blancs del carrer de Santa Teresa per espècies més idònies

Ahir es va iniciar l’actuació per substituir els exemplars de pi blanc ubicats al carrer de Santa Teresa –sobre el passeig de la Revolució– i que estan més propers als habitatges, per altres espècies més idònies. Aquests arbres presentaven un risc potencial de causar danys si es mantenien al lloc. És per això que s’ha optat per substituir-los i properament s’hi plantaran espècies més adequades com ara lledoners, alzines, ametllers i arbres de l’amor. De tot plegat s’ha informat prèviament els veïns i veïnes.

Paral·lelament, es farà un test a un exemplar de pi blanc de dimensions singulars ubicat a la zona i que es vol conservar. Amb la prova es vol avaluar la seguretat d’aquest arbre en condicions de fort vent. En funció del resultat, es valorarà si per seguretat aquest pi també s’ha de talar o, per contra, és possible deixar-lo a lloc.

El pi blanc (Pinus halepensis) es caracteritza per tenir una capçada elevada de dimensions importants, alhora que arrels molt superficials quan creix en sòls molt compactes, com els de Sabadell. Per aquest motiu, és un dels arbres que més acostuma a caure en situacions de vent fort, per la qual cosa els exemplars situats més propers als habitatges presenten un elevat risc potencial de causar danys, el qual s’incrementa en els exemplars més grossos i que estan més inclinats. De fet, actualment es desaconsella de plantar-ne dins el nucli urbà, no només perquè amb el temps són propensos a caure, sinó també perquè les arrels sovint causen danys en el paviment de l’entorn i perquè pateixen la plaga de la processionària del pi.

Per a qualsevol consulta o aclariment el veïnat es pot adreçar a:

Oficina del Districte 1
   Carrer de Sol i Padrís
  93 712 00 00
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.