04
abril
2022

Al voltant de 3.000 persones participen en els programes d’activitats a la natura

El Ple aprovarà una subvenció de 9.000 euros a la Unió Excursionista de Sabadell per dur a terme les activitats

Al voltant de 3.000 persones participen en els programes d’activitats a la natura

L’Ajuntament de Sabadell i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) col·laboren per dur a terme el programa de promoció d’activitats esportives, lúdiques i educatives en el medi natural. Es tracta d’un conjunt de propostes a la natura, adreçades a diferents col·lectius i que en conjunt tenen una participació anual d’aproximadament 3.000 persones. El Ple del mes d’abril porta a aprovació l’atorgament de 9.000 euros en concepte de subvenció nominativa a la UES per a la gestió d’aquestes activitats durant l’any.

El programa que dur a terme la UES està format per les activitats següents:

  • Excursions a la natura de tot un dia per a les persones grans de Sabadell amb un mínim de 8 destinacions i 16 sortides l’any. Hi participen cada any més de 700 persones.
  • Excursions matinals pel rodal, per a les persones grans de Sabadell amb un mínim de set destinacions i 14 sortides l’any. També compta amb uns 700 participants.
  • Dinamització d’activitats de sensibilització per públic escolar en el marc del programa municipal Ciutat i Escola. Actualment hi ha 4 activitats dirigides per educadors ambientals: El bosc de la Salut; El rodal ben net!; Rius i torrents, i Geologia del Ripoll. Hi participen al voltant de 500 alumnes.
  • Participació en el programa municipal Tàndem Família-Escola, amb excursions per famílies pel rodal. Consisteix en una iniciativa per reforçar la tasca educadora de les famílies, prevenir el fracàs escolar i fomentar el treball en xarxa de la comunitat educativa.
  • Organització de la pujada popular al santuari de la Salut.
  • Guiatge de la passejada del programa municipal per a la gent gran.