01
Agost
2018

Balanç positiu de l’afluència de banyistes a La Bassa i a les piscines municipals a mitja temporada, amb més 168 mil usuaris

A hores d’ara són gairebé 17.000 usuaris més que l’any passat

Balanç positiu de l’afluència de banyistes a La Bassa i a les piscines municipals a mitja temporada, amb més 168 mil usuaris

La temporada 2018 de La Bassa i a les piscines municipals de Cal Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord està tenint molt bona afluència de banyistes. A hores d’ara, aquests equipaments sumen un total de 168.785 usuaris, gairebé 17.000 més que l’any passat en aquest mateix període.

Per espais, l’afluència a La Bassa, que va reobrir les portes el passat 20 de juny, és de 91.023 banyistes, 18.015 més que l’any passat, quan es va reobrir després d’un procés de reparació que no havia permès fer ús de l’equipament a l’estiu del 2016. Per la seva banda, les piscines de Cal Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord, que van obrir el 15 de juny, han registrat una afluència de 77.762 usuaris, 1.447 menys que l’any passat, quan encara mantenien un cert augment després que el 2016 absorbissin gran part dels banyistes de La Bassa.

En paraules de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez,

l’estiu està sent força calorós i, a hores d’ara, el balanç d’afluència a piscines és positiu. En aquest sentit, cal destacar que La Bassa ha superat la mitjana d’anys anteriors, gràcies a les inversions que s’han fet enguany per acostar i facilitar el servei a tothom.

Autobús i tobogans

Entre els factors que han permès que La Bassa torni a situar-se com a la piscina de referència de la ciutadania cal assenyalar que la renovació de l’equipament ha permès un pas important: la instal·lació de dos nous tobogans aquàtics. L’un de 60 metres de llargada i l’altre –parcialment tancat– de 61 metres de llargada, que fa un “loop” a la part superior. A més, aquest estiu també hi ha un nou tobogan infantil format per una plataforma elevada, una escala d’accés, un tobogan doble frontal de traçat rectilini i un tobogan bilateral de traçat curvilini.

Un altre element que facilita anar a La Bassa és la nova línia d’autobús urbà que de dilluns a diumenge comunica directament aquesta piscina i l’Anella Esportiva de Sant Oleguer amb el centre urbà, alhora que permet fer transbordaments i connectar amb la resta de línies d’autobús. Són les línies L15 de dilluns a dissabte i F15 els festius. Cal destacar que la línia ha tingut bona acollida i que des del mes de juny fins ara ha tingut una mitjana de 190 usuaris al dia, que ha anat augmentant dia rere dia.

Venda d’entrades en línia

Una altra de les novetats d’enguany és que per primera vegada es poden comprar entrades de totes les piscines de manera anticipada i a través d’internet. Les entrades es poden adquirir tant des del mòbil com des de qualsevol dispositiu electrònic. A hores d’ara s’han comprat 2.369 de les quals ja se n’han fet servir 1.543.

Amb aquesta mesura es pretén reduir les cues d’accés a les piscines a les hores punta, especialment a La Bassa. A més, aquesta temporada es posen en marxa dos nous portals web: labassa.cat i sabadellpiscines.cat, on es pot consultar tota la informació de relativa a les piscines municipals.

Cursos i activitats

D’altra banda, les piscines ofereixen, un any més, la possibilitat de practicar-hi activitats aquàtiques a l’estiu, ja sigui per aprendre a nedar, per fer perfeccionament o per practicar gimnàstica a l’aigua. En total 457 persones de totes les edats han gaudit entre el 25 de juny i el 22 de juliol tant de la natació com de les propostes aquàtiques recreatives.

Les activitats s’han dut a terme a les piscines municipals Olímpia, Cal Marcet, Campoamor i Parc del Nord. Els grups s’han dividit per edats i també per nivells (iniciació, intermedi i avançat).

A més, i amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament dels infants mitjançant l’educació en el lleure, al mes de juliol s’ha dut a terme la tercera edició de l’Enjogassa’t, que ha comptat amb una participació de gairebé 3.800 nens i nenes de 37 entitats diferents, esplais i casals d’estiu de la ciutat. Aquesta activitat ha permès gaudir d’esports alternatius com el kinball, l’atletisme indoor, un taller de circ i circuit de psicomotricitat per als més petits, així com inflables i l’opció de refrescar-se amb canons d’escuma.

D’altra banda, la temporada d’estiu també ha permès, per tercer any consecutiu, continuar la pràctica esportiva de la temporada d’hivern amb un programa d’activitat física per a adults, en el qual han pres part 200 persones durant les 5 setmanes que ha durat.

Categories Cultura i esport, Esports Tags Enjogassa't, esports, la Bassa, piscines municipals