13
Febrer
2020

La campanya “Fes-li un gol a l’Homofòbia!” fa una crida a erradicar qualsevol discriminació homòfoba en l’esport

Acte central, el 16 de febrer, a la Nova Creu Alta, abans del CE Sabadell - Orihuela CF

La campanya “Fes-li un gol a l’Homofòbia!” fa una crida a erradicar qualsevol discriminació homòfoba en l’esport

En el marc del Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, Sabadell impulsa una vegada més la campanya Fes-li un gol a l’homofòbia! A l’Esport hi juga tothom! Amb el programa, impulsat per l’Ajuntament, l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca, el Centre d’Esports Sabadell (CES) i Panteres Grogues, es vol reforçar la sensibilització i convidar la ciutadania per contribuir conjuntament a erradicar qualsevol discriminació homòfoba en el món de l’esport i, especialment, el del futbol.

L’acte central de la campanya tindrà lloc el proper diumenge, 16 de febrer, a les 16.30 h, a l’Estadi de la Nova Creu Alta. Tot just abans del partit entre el CE Sabadell i l’Orihuela CF, que tindrà lloc a les 17 h, es llegirà un manifest a càrrec de Panteres Grogues i l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, farà el xut d’honor. Així mateix, durant el partit, s’ubicarà en un lloc visible una pancarta amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia! A l’esport, hi juga tothom!”.

Una de les activitats llegades a la campanya serà l’exposició “Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte”, que vol contribuir a eliminar els tabús existents en el món de l’esport sobre l'homosexualitat i, al mateix temps, denunciar les diferents formes de discriminació que, en ocasions de manera subtil, s’hi produeixen en contra de les minories sexuals. La mostra es podrà veure a les instal·lacions del Centre d’Esports Sabadell, del 13 al 21 de febrer.

Acte comarcal a Sabadell

Així mateix, Sabadell acull l’acte formal del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport de la Federació Catalana de Futbol, i que se celebrarà el 19 de febrer, a les 19 h, a les instal·lacions de la Federació Catalana de Futbol del Complex Olímpia de Sabadell, en el marc de la campanya “Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a l’LGTBIfòbia”. Aquest acte comptarà amb la participació de representants dels diferents clubs de futbol i futbol sala de la comarca, als quals es lliurarà material de sensibilització.

Dins d’aquesta mateixa campanya, l’Ajuntament de Sabadell s’adhereix a la campanya del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ratificant d’aquesta manera el compromís amb el col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans*, bisexuals i Intersexuals), donant suport i garantint les polítiques d’atenció i sensibilització en la prevenció de qualsevol conducta masclista, homòfoba i transfoba dins la nostra ciutat.

19 de febrer Dia Contra l’Homofòbia a l’esport

El Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer en record del naixement, el 1961, de Justin Fashanu, un jugador anglès de futbol d’alt nivell que arran de fer pública la seva homosexualitat –l’any 1990– va ser fortament pressionat per l’entorn futbolístic. Símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans*, bisexuals i Intersexuals), el jugador va acabar suïcidant-se l’any 1998 després d’haver patit una forta depressió.