PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

DIA EUROPEU DE LA SOLIDARITAT I LA COOPERACIÓ ENTRE GENERACIONS

El 29 abril es celebra el Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre generacions. Va ser instaurat per organitzacions com la Plataforma Europea de Gent Gran (AGE) i l'European Youth Forum (YFJ). Es tracta d'un dia en el qual es pretén defensar els drets de les persones grans, visibilitzar i fomentar el respecte i la solidaritat de la gent gran entre les generacions.

A mesura que les persones es fan grans es troben amb una sèrie d'estereotips i discriminacions que cal eliminar. Si a això li sumem els avenços tecnològics i la velocitat de canvi, els reptes als quals s’enfronten les persones grans són cada vegada més grans i més acusats.

És per això que el reconeixement de dates com la que es commemora avui són fonamentals per sensibilitzar la població de la importància que tenen les persones grans en el desenvolupament de la societat, per compartir experiències, per posar en alça els valors d'una societat que defensa els drets de les persones grans, que lluita per una integració intergeneracional i per la defensa de l'envelliment actiu.

Els beneficis dels programes i activitats intergeneracionals que poden experimentar les persones grans gràcies a la convivència són diversos, com per exemple la disminució de l'aïllament i la solitud, l’augment de l’ autoestima i la percepció d'un mateix, la participació social, el foment de l'aprenentatge i les ganes d'aprendre, l’optimització de les habilitats i els recursos personals. En definitiva, tots aquests beneficis de les pràctiques intergeneracionals repercuteixen d'una manera clara en una major satisfacció vital, així com en millors nivells de benestar físic, cognitiu, emocional i social.

Hi ha diversos exemples on la convivència entre generacions, així com els projectes o iniciatives en què es posa en valor la solidaritat i cooperació entre aquests col·lectius, resulta veritablement enriquidor.

I no es pot perdre de vista, que a mesura que l’esperança de vida augmenta, es torna més important la integració intergeneracional, la recerca de l'envelliment actiu i la lluita contra la soledat de les persones grans.

 

180411246 1816475695197058 8692248471051591336 n