01
Juliol
2021

El Centre de Formació Cal Molins obre antenes a les biblioteques de Sabadell per reduir la bretxa digital entre la ciutadania

El Centre de Formació Cal Molins obre antenes a les biblioteques de Sabadell per reduir la bretxa digital entre la ciutadania

L’Ajuntament de Sabadell amplia la seva oferta formativa per evitar que la ciutadania quedi despenjada socialment i professionalment per l’anomenada “bretxa digital”. En el marc de “Sabadell Pla COVID-19. Mesures per superar la crisi” el Centre de Formació Cal Molins estén la seva metodologia a més punts de la ciutat. Entre maig i juliol s’ha portat a terme una prova pilot d’alfabetització digital inicial a les biblioteques de Nord i de Ponent.

Un grup de dones majors de 60 anys i personal de centre especial de treball CIPO, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental, ha rebut 10 hores de formació per apropar-se als elements bàsics del sistema operatiu i perdre la por a l’ordinador. 

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González

“la pandèmia ha accentuat encara més la necessitat d’acostar les persones a les tecnologies  i que puguin  fer ús de mitjans digitals per relacionar-se, per exemple, amb administracions públiques”.

En funció dels bons resultats, aquesta tardor s’ha previst ampliar les formacions en coordinació novament amb les biblioteques. El programa preveu diverses càpsules formatives de curta durada per iniciar-se en l’ús de dispositius mòbils, navegació i correu electrònic o eines de videoconferència. Les inscripcions s’obriran després de l’estiu. D’altra banda, en el marc de “Sabadell Pla COVID-19. Mesures per superar la crisi”  el Centre de Formació Cal Molins activarà també nous cursos de curta durada i totalment subvencionats online per a persones que vulguin iniciar-se en l’àmbit digital  o bé per qui vulgui aprofundir.

Centre de Formació Cal Molins

El Centre de Formació Cal Molins acumula una llarga experiència en formació en l’àmbit TIC. A més de ser un dels espai on obtenir el certificat oficial de competències digitals ACTIC, actualment té oberta també la inscripció a cursos sobre programes de disseny o xarxes socials o impressió 3D. Les accions formatives són tant presencial com on line en funció dels interessos i disponibilitzat de cada persona, tant si està en situació d’atur com treballant. Per a més informació i inscripció es pot consultar el web vaporllonch.cat.